Lelystad

Bij binnenkomst van de tweewielerspecialist Enjoy & Meerens in de Palazzo valt meteen de enorme oppervlakte op van 800 m2, waarop de winkel en werkplaats zich bevinden. In totaal zijn er 9 personeelsleden werkzaam.

Tijdens het interview met Edwin Marseille, mede-eigenaar, duiken we de geschiedenis in. Rijwielzaak Meerens, vanaf 1978 gevestigd aan de Waagpassage in de Gordiaan, was bij de meeste Lelystedelingen bekend. In 2007 kwam er een tweede zaak in de Palazzo. Wegens gemeentelijke renovatieplannen verdween Meerens uit de Gordiaan en enige tijd later was er de samenvoeging met Enjoy an active life. De start van Enjoy & Meerens.

De rijwielverkoop bestaat voor 80% uit elektrische fietsen, zowel ‘gewone’ e-bikes als elektrische bakfietsen en elektrische mountainbikes. Uiteraard kan bij aankoop de fiets door middel van een proefrit worden uitgeprobeerd.

Bij lang niet iedereen is bekend dat er bij reparatie en onderhoud van fietsen een haal- en brengservice is, maar ook dat als men zelf met de fiets komt er een elektrische leenfiets kan worden verstrekt.

Naast de verkoop van diverse producten, denk aan regenkleding en diverse benodigde fietsmaterialen, is er ook een fitness lijn, waar apparaten als hometrainers, crosstrainers, roeitrainers en loopbanden worden verkocht met de bijbehorende service van installatie thuis en instructie.

Enjoy & Meerens neemt deel aan beurzen zoals kampeer- en caravanbeurs en 50+ beurs, met o.a. het door hen ontwikkelde ‘stop zadelpijn zadel, dat door heel Nederland wordt geleverd. Van dit zadel zijn 18 soorten, waarvan de zadels van elkaar verschillen in hardheid en maten, zodat het zadel persoonlijk kan worden ‘aangemeten.’ Een aanrader voor mensen die bij langere tochten zadelpijn ervaren!

Wij, als inwoners van Lelystad, kunnen trots zijn op zo’n rijwielspeciaalzaak binnen ‘hand (fiets)bereik.’