Lelystad

Verslag van onze Jubileum busreis op 23 juni 2023

Om 8.30 was ik er al, toch een beetje zenuwachtig. Er stond al een bus, maar niet de onze.

Gelukkig kwam die al snel met een leuke buschauffeuse. Iedereen was er en op tijd, 2 vrouwen konden helaas niet wegens ziekte/ ziekenhuis bezoek. Maar we waren alsnog met 41  mannen en vrouwen. Bij onze eerste stop werden we opgewacht, er was koffie en thee en zelfgebakken taarten. We konden naar keuze in de zon of de schaduw zitten, erg attent. Rond 11 uur waren de 2 gidsen er, al gauw was duidelijk dat ze veel ervaring hadden. Na een heel interessante rondleiding werden we keurig afgeleverd bij het Fletcherhotel voor de lunch, die was uitstekend en ook hier viel weer op hoe vriendelijk we geholpen werden. Rond 13.30 vertrokken we naar Bertha’s hof spatie teveel een snoepwinkel met hortensia’s. Wat een soorten, met sterretjes, groen! , doorbloeiend, bloemen in slingers etc. Alles werd ( dankzij Tjoukje) door de eigenaar en zijn vader in karren naar de bus gebracht. En op de fiets , toen een groei en bloei lid zo graag nog die ene wilde hebben..Een goede dag voor de verkoop, maar een pluim voor de service. En voor onze Tamara, die alle planten netjes onderin de bus zette ( en zoals ze zelf zei, terug in Lelystad; geen een is omgevallen)!

Café de Viersprong was helemaal voorbereid op onze komst. Door het prachtige weer konden we ook van het terras gebruik maken, een hele grote pul bier, een lekker glaasje wijn of een frisje en een snackje, we lieten het ons goed smaken. Maar er was vooral veel gezelligheid en leuke gesprekken.

Rond 16. 30 uur een groepsfoto en toen terug met de bus. Dankzij de oplettendheid van de chauffeuse kwamen we niet in de file, maar gingen we via een mooie route binnendoor.

Rond 18.15 uur waren we weer op het Zuiderwagenplein. Moe, maar voldaan, wat mij betreft een topdag en wat hebben we een leuke leden, introducés en zelfs 2 leuke vrouwen, die zich via de Flevopost hadden opgegeven.

Jetty Keijzer