Lelystad

Na de positieve ervaring  van de vorige busreis, hebben we weer een excursie gepland waarbij we gebruik maken van een touringcar. Dit wordt onze jubileumreis en daarom extra korting ! Ditmaal  gaan we naar Gelderland en wel op 23 juni 2023.  We vertrekken bij het Zuiderwagenplein in Lelystad uiterlijk om 9.00 uur. De bus staat er om 8.45 uur. Zorg dat je op tijd bent!

 

Rond 10.15  komen we aan bij de Botanische tuinen Belmonte. We proberen een rondleiding te regelen van een deskundige over alle bijzondere bomen en er zijn overal bankjes als we daarna zelf rondkijken. Maar we beginnen met een lekkere kop koffie met iets erbij. Op de site staat de volgende tekst :

 Alleen al de bijzondere ligging van Belmonte maakt een bezoek aan deze tuin de moeite waard. Niet voor niets kreeg het landgoed de naam Belmonte, wat mooie berg betekent. Wanneer u langs de bergrand aan de zuidkant van de tuin wandelt, wordt u verrast door schitterende vergezichten. Hier kunt u genieten van het uitzicht over de Neder-Rijn, met aan de overkant het karakteristieke Betuwse land: de dijken, de weilanden met knotwilgen en de boerderijen. Bij helder weer kunt u tot aan de Waalstad Nijmegen kijken.

Daarnaast is deze tuin (of dit park) van ruim 10,7 hectare één van de grote botanische tuinen in Nederland met bijzondere collecties bomen, struiken en heesters. En die zijn ook nog allemaal voorzien van een eigen naambordje. Zorgvuldig en verantwoord omgaan met onze collecties geeft deze tuin de status van Geregistreerd Museum!

De ligging, de collecties maar ook het gebruik als wandel- of stadspark maken het Belmonte Arboretum tot een bijzondere plek. Een plek waar velen een dierbare herinnering aan hebben, een plek waar vele malen het ja-woord is gegeven. Er is ook een rozentuin en bloementuin.

 

 Om 12.30 uur lopen we naar het Fletcher hotel , dat is vlakbij en gaan we de  lunch gebruiken en rond 13.30 uur vertrekken we naar Bea’s hof te Valburg. Na een half uur rijden komen we hier aan.  Bea’s hof is een hortensia-kwekerij met een prachtige tuin. Je kunt er  wandelen en daarnaast de hortensia’s bewonderen en kopen. Er zijn 150 verschillende hortensia’s te koop, waaronder bijzondere soorten .

 

Rond 15.00 uur lopen we naar Café Valburg, voor een drankje en rond 16.30 uur vertrekken we zodat we rond 18.00 uur weer terug zijn in Lelystad.

 

Minimum aantal deelnemers is 35. Bij minder personen zijn we genoodzaakt de reis te annuleren. Wil je op eigen gelegenheid gaan en niet met de bus mee, dan is dat mogelijk, maar je betaalt dan dezelfde prijs als de busreizigers.

Aanmelden vóór 1 juni ; vol is vol!

Speciale actie: elk Groei&Bloei lid mag één persoon meenemen voor de lidmaatschapsprijs. Leden betalen € 37.50 en niet-leden: € 70.-

Busreis op 23 juni 2023