Lelystad

Bezoek aan de Hessenhof op 8 september

Terugblik bezoek kwekerij de Hessenhof in Ede

 

Op 8 september was het zover, ons bezoek aan de Hessenhof.

Met een groepje van 13 personen bezochten we deze mooie kwekerij op de Veluwe. Bij aankomst dronken we eerst met elkaar koffie of thee in de gezellige kwekerijschuur en daarna gingen we zoeken tussen de vakken.

Sommige met een briefje in de hand, zij hadden al voorwerk gedaan op de site, welke planten waren er op dit moment om te kunnen aanschaffen?

Keurig gerangschikt met bordjes met letters van de plantvakken en de soorten is het goed te vinden. Ook is het leuk om te kijken bij de moederbedden om de planten die ze ook verkopen,  te kunnen zien zoals ze uiteindelijk worden.

Deze kleinschalige kwekerij werkt biologische,  met zo min mogelijk plastic en ze maken gebruik van veenvrije potgrond. Oude rassen en cultivars proberen ze zoveel mogelijk te behouden, en op de Hessenhof kweken ze 98 procent van hun assortiment zelf op, waarbij kwaliteit voorop staat. Ondanks de hitte van deze dag van bijna 30 graden was het bezoek meer dan de moeite waard en blij met onze aanwinsten keerden we weer huiswaarts.