Zaterdag 13 juli bezoek aan “de Garden” in Enkhuizen

Hoe groeit het ook alweer? Weet jij nog hoe bloemen, planten en kruiden eruit zien voordat je ze koopt? Voordat ze verpakt in handzame zakjes en pakjes, voorzien van labels en toevoegingen, in de schappen van de supermarkt, groentewinkel of bloemist liggen? In de Garden kun je dit zien en ontdek je hoe de groenten, kruiden en tuinplanten groeien en bloeien in het veld. Terug naar de basis van ons voedsel en de mooie bos bloemen in de vaas. Om het belang van onze natuur te benadrukken, de kennis van weleer en de ‘vergeten’ groenten terug te brengen en je te inspireren om je eigen groenten- of bloementuin te bouwen. Deze tuin met veel planten, kruiden en groenten, wordt geheel verzorgd door vrijwilligers.

Op zaterdag de 13e is er een speciaal programma, met proeverijtjes van groenten en de bereiding ervan. Bij aankomst worden wij verwelkomd met koffie/thee en wat lekkers.

Ook krijgen we een rondleiding door een van de vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn allemaal werkzaam of werkzaam geweest in de wereld van zaadveredeling. Zij delen hun kennis graag met de bezoekers.

Er is geen eetgelegenheid, dus neem zelf een lunchpakketje en iets te drinken mee.

Parkeren is op afstand, maar mensen die slecht ter been zijn, mogen op het terrein afgezet en opgehaald worden.

Wil je meer informatie over de tuin, kijk dan even op de website van “de Garden” www.degarden.nl

Aanmelden: Vóór 5 juli via ons deelname formulier opgeven en de kosten overschrijven op ons rekeningnummer: NL34INGB0670611042 t.n.v. afdeling Lelystad van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde.

Graag vermelden of je wil meerijden of chauffeur zou willen zijn.

Vertrek: 10.15 uur op het Zuiderwagenplein

Terug reis: rond 14.00 uur

Adres: Randweg N505 Enkhuizen

Kosten: voor de rondleiding, de koffie/thee en de reiskosten;

voor leden € 12,-, niet-leden betalen € 17,-

Bij afmelding geen geld retour, dus zoek dan een vervanger die mee wil gaan.

Allen tot ziens in Enkhuizen.

Aanmeldformulier "de Garden"