Lelystad

Bloemschikken is van alle tijden

En op verschillende manieren te beoefenen. Je hebt meesterbloembinders, die er hun brood mee verdienen en over de hele wereld reizen om heel mooie dingen te maken. En je hebt bloemschikkers die op een mooie zomeravond door de tuin lopen en iets maken van wat er voor handen is (zo eentje ben ik dus). Het plezier dat ze er in hebben is waarschijnlijk gelijk.

Bloemschikken is een creatieve en gezellige hobby. Met wat begeleiding zijn de basisbeginselen en handigheidjes aan te leren. En je gaat altijd met een mooi werkstuk naar huis. Wat de kosten voor materiaal en bloemen zijn is heel persoonlijk. Je kan het zo kostbaar of juist niet maken als je zelf wilt. Er zijn leuke vazen en schalen voordelig te koop bij de kringloop. Groen, takken en blad kan je verzamelen door de gemeente te helpen met snoeien, of uit eigen tuin natuurlijk. Medecursisten en docente hebben hierover ook veel tips. 

Sinds 2018 kun je bij Groei &  Bloei in Lelystad weer bloemschiklessen te volgen. In het voorjaar en in het najaar start een cursus van 5 lessen onder leiding van docente Sabina Bijl.

Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd in Lelystad. Met onder andere thema's als herfst, kerst en voorjaar (kijk in het programma voor workshops en data).

Daarnaast bestaat er een G&B-bloemschikclub genaamd Lelybloem. Schiksters komen eens in de 6 weken bij elkaar om met veel schik te schikken bij iemand thuis aan de keukentafel of als de groep groter wordt, bij de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein. Ze ook begeleiden het bloemschikken voor kinderen tijdens activiteiten zoals de nationale tuinweek.

 

Wil je deelnemen aan deze avonden van Lelybloem? Stuur dan een mail  voor alle details. 
En anders... tot ziens op een van de workshops!

 

Reny Jonker, bloemschikcoördinator

 

NB. Lelybloem is alleen voor leden van Groei&Bloei. 

 

 

Hieronder wat foto's van bloemstukken die tijdens Lelybloemavonden gemaakt zijn.