Busreis op zaterdag 25 juni naar De Luie Tuinman en de Tuinen Mien Ruys.

Na de positieve feedback van de vorige busreis, hebben we weer een excursie gepland waarbij we gebruik maken van een grote touringcar. Ditmaal gaan we naar Drenthe en Overijssel. We vertrekken bij het Zuiderwagenplein uiterlijk om 8.30 uur. De bus staat er om 8.15 uur. Zorg dat je op tijd bent!

Rond 9.30 uur komen we aan bij De Luie Tuinman in Ruinen. Na ontvangst met koffie of thee met taart en een toelichting op de tuin kunnen we de tuin bezoeken.

Wat nu een grote romantische wandeltuin is, die van maart tot oktober dagelijks zo'n vijftig tot honderd bezoekers trekt, was in 1982, toen Jan en Nicolette hier arriveerden, een oude boerderij met 1,2 hectare weiland eromheen. Uiteindelijk zijn er 25 thematuinen gekomen, die Jan en Nicolette sinds 2008 voor publiek hebben opengesteld. De tuinen vragen in totaal 60 tot 70 uur tuinwerk per week en het resultaat mag er wezen. Om 12.30 uur krijgen we hier nog een lunch en rond 13.30 uur vertrekken we naar Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart.

Als je naar de lezing van bent geweest kun je alles wat je hier over de Tuinen gehoord hebt, nu in het echt bewonderen. Deze plek is een groen monument van 25000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken.

Na haar overlijden is het werk van Mien Ruys door anderen overgenomen. Zie Stichting Tuinen Mien Ruys en Buro Mien Ruys. De Tuinen Mien Ruys bestaan nu uit een reeks van dertig stijltuinen die zowel volgens oude als nieuwe tuinideeën zijn aangelegd en beplant met uitgebalanceerde plantencombinaties. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen waardoor ze belangrijk zijn voor geïnteresseerden en vakmensen. Wij kunnen hier rondkijken met een plattegrond en zelf de route uitstippelen. Ook is het mogelijk om met je mobiel een audiotour te volgen.

Om 15.30 uur drinken we hier thee of koffie en om 17.00 uur vertrekken we zodat we rond 18.30 uur weer terug zijn in Lelystad.

Aanmelden kan voor 21 juni 2022. Vol = vol. Speciale actie: elk groei & Bloei lid mag ,één persoon meenemen voor de lidmaarschapsprijs.

Leden betalen € 47,50 en niet-leden betalen € 62,50

Klik op onderstaande link om alles omtrent aanmelden en betaling te lezen.

lelystad.groei.nl/div-en-interviews/spelregels-aanmelden-betalen-en-annuleren-voor-activiteiten