Lelystad

30 mei Groene Velden en Oostrandpark

Groene Velden

Eind jaren ’90 verkochten mijn man en ik onze boerderij en maakten we een nieuwe start op 1 hectare kale poldergrond. De helft van de grond namen we in gebruik voor kleinschalige agrarische activiteiten, op de andere helft bouwden we de schuur en het huis, en hebben de tuin aangelegd. 

De tuin is 25 jaar geleden aan gelegd en begint te verouderen.De bomen zijn  inmiddels zo gegroeid dat we er schaduw van hebben. Het is meer een parktuin dan een bloementuin geworden.

 

Groet Hinke van Andel

Oostrandpark

De tuin van Virginie Boormans en Gerard Maas is een vriendelijke bloementuin. Het is geen, door een tuinarchitect ontworpen tuin. Alles is zelf gedaan en naar eigen liefhebberij voor diverse bloemen en planten ingericht.Houd je van veel bloemen en veel kleur, dan is het een aanrader om te bezoeken.

1 juni Hollandse Hout en Hagenduin

Hollandse Hout

Onze tuin is in 2002 ontworpen door Jikke Hamerpagt van Locus Flevum. Dat ontwerp voorzag in een formele tuinopzet met strakke belijningen en een indeling waar een speelse symmetrie aan ten grondslag ligt. Het sloot allemaal mooi aan bij het huis, de kavelgrootte (1250 m2), het niveauverschil in de tuin en de houtwal op de erfafscheiding met de achterburen. Ook de beplanting sprak ons erg aan. Ieder perk een eigen sfeer en haagbeuk, buxusvormen en een strakke vijverpartij als karakteristieke elementen. Door de jaren heen hebben we zo hier en daar wel wat aanpassingen gedaan en ook is bijvoorbeeld een paar jaar terug de vijver volledig gerenoveerd. Maar de oorspronkelijke opzet is nog steeds heel herkenbaar.

 

We beleven veel plezier aan onze tuin. We hebben er behoorlijk wat werk aan, maar dat zorgt ook voor de nodige ontspanning en het geeft veel voldoening. Zo is tuinieren voor ons steeds meer een echte liefhebberij geworden waar we veel tijd en energie in steken. Echte kenners zijn we niet, maar al doende worden we wel steeds wijzer.  Natuurlijk is het leuk om iets wat je graag doet aan anderen te laten zien. Iedereen die onze tuin wil komen bekijken op 1 juni is daarom van harte welkom.

 

Tot dan!

 

Jan van Casteren & Nelly den Os

Hagenduin

Juni 2022 hebben wij de sleutel van onze woning gekregen. Met inrichten, grondwerk en zand, van onze tuin waren wij toen al druk bezig. Omdat onze tuin aan het water ligt hebben wij gekozen voor een betonnen keerwand als scheiding tuin/water. Oktober 2022 was de tuin in grote lijnen uitgezet. De tuin is ontworpen en ingeplant door 't Mulligen uit Oldebroek. Wij hebben als opdracht meegegeven dat egels, vogels, bijen en alle insecten zich thuis zouden voelen in onze tuin. Een mooie bloemrijke tuin wat voor de natuur een rijkdom is. Dit jaar bloeit hij voor het tweede jaar, met elke maand weer nieuwe bloemen die uitkomen. wij zijn er erg blij mee en hopen op nog vele mooie tuinjaren.

 

met vriendelijke groet,

Simone