Lelystad

Bezoek het Plantenfestival van Appeltern Adventure Gardens op zaterdag 8 juni

Ga een dagje mee naar het Plantenfestival voor de helft van het entreegeld!

Nog nooit waren er in Appeltern Adventure Gardens (voorheen De Tuinen van Appeltern) zoveel planten te zien en te koop! Tijdens het Plantenfestival staan de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers twee dagen lang in de schijnwerpers! De centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

Al ruim 15 jaar werkt het team van Appeltern samen met tal van kwekers vanuit het hele land. Inspiratie en advies stonden daarbij altijd voorop. Meerdere plantconcepten zijn getest en doorontwikkeld. Ook bij dit tweede Plantenfestijn willen ze zoveel mogelijk soorten planten laten zien en laten ervaren; de kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. Er is een tijdelijke Noviteiten Border waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

Vorig jaar werd het Groei & Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er werd ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd. Wil je het paviljoen en de tuin zien? Kom dan zaterdag naar het Plantenfestival.

Er is van alles te doen en te zien, dit weekend.

  • Er worden in de Wilde Weelde Wereld in Appeltern diverse rondleidingen gegeven door Wilde Weelde leden.
  • Drie professionele arrangeurs maken op zaterdag Land Art, waarbij zij gebruik maken van uitsluitend natuurlijke materialen die voortkomen uit het onderhoud van Appeltern en zelf meegebrachte materialen.
  • De kostuumgroep DOS is aanwezig. DOS staat voor Dag Op Stand en bestaat uit een groep enthousiaste creatievelingen die elkaar hebben leren kennen op fantasy festivals.
  • Daarnaast wordt er  inrichtings- en onderhoudsadvies gegeven en is iedereen welkom met zijn of haar vragen over de toepassing van planten.
  • En er zijn bloemschikdemonstraties en doorlopend inloopworkshops bloemschikken door Groei & Bloei.

Opgeven voor 28 mei als je wil samenrijden. Geef aan of je de chauffeur wil zijn met je eigen auto, of wil meerijden.

Kosten voor het meerijden zijn: € 9,50 per persoon, betaal dit rechtstreeks aan je chauffeur.

Vertrek om 8.30 uur, we rijden samen vanaf het Zuiderwagenplein.  De terugreis is in overleg.

Locatie: Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern

Kosten Groei & Bloei lid € 18,95 voor 2 personen op vertoon van ledenpas, aan de kassa betalen.

Aanmeldformulier Planten fesitval in Appeltern