Lelystad

Workshop Hanging Basket

Hanging Basket workshop

 

We kunnen terugkijken op een leerzame en gezellige workshop.

Samen met Groei & Bloei Harderwijk waren we met een leuke groep mensen, en na ontvangst met koffie of thee en de nodige uitleg konden we aan de slag.

Want hoe maak je zo’n etage beplanting? Je pakt je mand die je of zelf hebt meegenomen of daar bij de kwekerij Stadsweiden in Harderwijk kon aanschaffen.

Deze mand moet open zijn dus zonder kokos inlegvel. Je begint met een laagje platmos en legt daar een velletje plastic op zodat het vocht wat langer wordt vastgehouden, dan een laagje potgrond en je plaatst dan wat kleinere plantjes rondom die je naar buiten steekt.

Dan de kluitjes afdekken met weer wat potgrond en eventueel stukjes mos om het vast te zetten. Zo werk je omhoog en laat je de plantjes wat verspringen zodat er niet teveel potkluiten op elkaar worden gestapeld. Bovenop kan je ook wat grotere plantjes gebruiken.

We voelden ons als kinderen in een snoepwinkel want wat een enorme keuze aan plantjes werden ons aangeboden! Daardoor konden we er allemaal onze eigen invulling aan geven en was het eindresultaat prachtig en kleurrijk.

Ook kregen we 10% korting op de plantjes die we gebruikt hebben voor de basket en wilde je nog andere planten aanschaffen uit de kwekerij dan mag dat ook met deze korting, mooi meegenomen toch?

Trots en voldaan gingen we allemaal met onze eigen basket naar huis. Beslist de moeite waard deze workshop.

 

Joke Meijer