Workshop “Bloemen maken van keramiek” op 1 en 22 oktober of 5 en 26 oktober

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen. Het eerste deel ga je bloemen maken van klei en de tweede keer ga je de bloemen een kleur geven met glazuur.

De bloemen die je gemaakt hebt kun je in de tuin zetten op een metalen staaf. Ook binnen in een plant of vaasje staan ze prachtig.

Het eerste dagdeel krijg je een stuk klei waarmee je vijf grote bloemen of tien kleintjes kunt maken. Je kunt een bloem boetseren volgens je eigen idee, of je kunt druk- of uitsteekvormen gebruiken. Je maakt bloemblaadjes, het hart van de bloem en een steeltje waar de metalen staaf later in kan.

Dan moet de klei twee tot drie weken drogen en bak ik de bloemen in de keramiekoven.

De tweede dag van de workshop ga je de bloemen glazuren. Je brengt het glazuur op met kwasten en penselen en kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Dan gaat je werk opnieuw in de oven. Je krijgt tien metalen staven van 50cm, of vijf staven van een meter lang van 2 of 4 mm dik. Deze kun je met lijm of kit in je bloem vastplakken.

Aanmelden: Er kunnen maximaal 6 personen per dagdeel meedoen. Meld je aan voor 24 september via het aanmeldformulier op de website en vermeld je naam, workshop bloemen en keuze 1 of keuze 2.

Keuze 1: Zaterdagochtend  1 oktober en zaterdagochtend 22 oktober

Keuze 2: Woensdagavond 5 oktober en woensdagavond 26 oktober.

Waar: Na aanmelding krijg je de informatie waar in Lelystad je moet zijn en hoe laat.

Kosten: De workshop kost € 55,- voor niet-leden en leden betalen € 50,- en bestaat uit twee dagdelen, elk van drie uur inclusief koffie of thee en iets lekkers.

voor de spelregels omtrent betalingen klik op deze link:

lelystad.groei.nl/div-en-interviews/spelregels-aanmelden-betalen-en-annuleren-voor-activiteiten

Kijk op kleienglazuur.nl voor meer informatie over de workshop.

Aanmelding Bloemen maken van Keramiek