Lezing 4 seizoenen een heldere vijver, op 14 september van Yvon van der Meer

De natuur in zijn algemeenheid en water in het bijzonder zijn inspiraties voor velen, zo ook voor Yvon van der Meer. Zij heeft jaren actief gewerkt met alles omtrent vijvers vanuit de visie van Ada Hofman en geeft informatie via lezingen en artikelen.

Bij haar verhaal gaan we van de lente naar de zomer, herfst en winter. Hierbij komen we meer te weten over alles wat er in en rond de vijver leeft en hoe een heldere vijver op een natuurlijke manier bereikt kan worden.

Vijverwater verandert steeds van samenstelling. Bacteriebestanden veranderen continue qua soort en aantallen, de hoeveelheid zuurstof is nooit hetzelfde, de kalk- en zuurgraad schommelt altijd. De hoeveelheid onderwaterplanten (lees: bladgroen) kan groot of minimaal zijn. Wanneer alles niet te veel en niet te weinig is en in volledige harmonie met elkaar kan leven, dan noemt men dat: Het biologisch evenwicht. Wanneer een vijver in biologisch evenwicht is, zal het water op een natuurlijke manier stabiel en kraakhelder zijn en blijven.

Yvon laat vijverplanten vanuit hun natuurlijke standplaats zien en vertelt ons over de vijverplanten die rond Lelystad in de natuur te vinden zijn. Verder laat ze ons foto’s zien van vochtminnende planten en dieren en na deze avond weet je waar je per seizoen op moet letten en wat er gebeurt in de betreffende levenskringlopen.

Vragen stellen is geen probleem, we maken er een informatieve maar ook een gezellige avond van.

Tijd: Zaal open om 19.45 uur, start om 20.00 uur

Locatie: Duurzaamheidswinkel, Stadhuisplein 51 Lelystad

Kosten: Gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,- , inclusief consumptie.