Welkom bij Groei & Bloei

Tulpenroute Flevoland 2021

Dit voorjaar kun je van 10 april tot en met 2 mei tijdens Tulpenroute Flevoland 2021 volop genieten van het kleurrijke buitengebied van de gemeente Dronten, Lelystad, Zeewolde en Almere. Naast autoroutes in Dronten, Lelystad en Zeewolde hebben we een wandelroute en vier fietsroutes.

Tulpenroute Flevoland, dat wordt gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers, doet er alles aan om de tulpenroute op een veilige manier (en volgens de regels van het RIVM) te laten verlopen. Om te zorgen voor spreiding van het aantal bezoekers in verband met corona bieden we de autoroutes dit jaar daarom via een online platform aan. Tickets  en informatie is te vinden op de website.  tulpenrouteflevoland.nl

Mooie beelden!!!!!

Wilt je toch mooie plekken bekijken zonder dat je er naar toe kunt??

Haal dan deze beelden in huis!

Keukenhof gaat niet door, maar ze hebben wel een website 'virtueel open':

met steeds weer nieuwe filmpjes om te bekijken.

De Hortus Botanicus Amsterdam heeft ook een paar filmpjes:

Over de grens bij Venray is dit jaar in Kamp-Lintfort de Landesgartenschau (Laga) van de deelstaat NRW in Duitsland.

Deze Laga is ook alvast virtueel te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=yiyEzAaczuo&feature=youtu.be

Veelkijk plezier!

========================================================================================

Groei & Bloei Lelystad

Heb je ook zo'n plezier in tuinieren? Dan ben je bij Groei & Bloei Lelystad aan het goede adres!

Groei & Bloei Lelystad is een vereniging die hoort bij het landelijke blad Groei & Bloei. Wij organiseren in Lelystad  voor leden en niet-leden allerlei zaken die je niet in het blad kunt vinden. Zoals: informatieve lezingen over bijvoorbeeld exotische planten, kamerplanten, rozen of besdragende planten waarbij bekende of minder bekende sprekers een lezing geven met behulp van planten of prachtige foto's. Ook verzorgen wij diverse workshops zoals een mosschilderij maken, bloemen van vilt maken of leren composteren of snoeien. Vaak is dit in Lelystad, maar het kan ook zijn dat het daarbuiten is.

Verder zijn er onze excursies naar tuinen en kwekerijen die maximaal een uur rijden vanaf Lelystad liggen. Wij rijden dan zoveel mogelijk met elkaar mee in eigen auto. Bij de excursies krijgt men een kijkje achter de schermen en meestal een boeiende rondleiding. Elk jaar is er een busreis waar je je voor in kunt schrijven die naar prachtige tuinen en of kwekerijen gaat die op een wat grotere afstand liggen van Lelystad. Ook is er om het jaar een busreis naar het buitenland.

In de zomer zijn er open tuinen avonden waar we bij grote en kleine tuinen gaan genieten van de mooiste ontwerpen en planten.

Tijdens de tuinkringloop in het voor- en najaar wisselen veel planten, stekjes, tuinboeken, potten en dergelijke van eigenaar.

En speciaal voor leden die houden van bloemschikken hebben we onze bloemschikclub Lelybloem. Of de bloemschikcurses waarbij je elke les met een prachtig bloemstuk vandaan komt.Deze cursus is ook voor niet-leden en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Als je ook mee wil doen aan onze activiteiten dan kun je overwegen om een lidmaatschap op Groei & Bloei te nemen.   Lees hier verder Leden ontvangen het Groei & Bloei tijdschrift 10 x per jaar. Naast het tijdschrift ontvangen leden kortingen bij diverse groene bedrijven, groenmarkten en op activiteiten van de diverse afdelingen in het land. In Lelystad zijn een aantal winkels waaronder bloemenwinkels en kwekerijen waar je korting krijgt. Ook tijdens de excursies, uitjes, cursussen en workshops is er voor leden altijd een korting en betalen niet-leden meer dan leden. Zo kun je je voordeel halen uit je lidmaatschap!

Alle activiteiten die we organiseren staan in ons blad (het Lelyblad) die 3x per jaar bij leden in de brievenbus valt.
Lees hier de laatste nieuwsbrief (of duik in een ouder exemplaar)

Daarnaast versturen wij regelmatig een mail (de Lelymail) met de laatste nieuwtjes, wijzigingen, herinneringen ivm aanmelden voor activiteiten en meer...   Wil je je aanmelden, dan kan dat >>hier<<

In de fotorubriek vind je een impressie van de laatste excursies, uitjes en lezingen.

Tuinlog

Angela's tuin

Angela’s tuin kleurt blauw

Er zijn geen agenda items gevonden