Activiteiten & Actueel

Avondexcursie en workshop St. Jansolie maken bij de Polderkol in Lelystad

 

De Polderkol is een bedrijf dat kruiden op een biologische wijze teelt, verzamelt en verwerkt in diverse producten. Hun doelstelling van het bedrijf is om kruiden en hun toepassing onder de aandacht van mensen te brengen en bewustwording te creëren voor hetgeen kruiden, in combinatie met voeding en leefwijze, kunnen betekenen voor je gezondheid. Hiervoor organiseert Marlies Engels, eigenaresse van De Polderkol, diverse activiteiten en cursussen voor volwassenen en kinderen. 

 De kruidentuin is 1 hectare groot en er staan ongeveer 150 kruiden. Aangezien steeds meer kruiden ‘in het wild’ verdwijnen, is de kruidentuin inmiddels ook een  verzamelplek geworden van kruiden die vroeger overal te vinden waren, maar nu bijna verdwenen zijn. Lopend door de tuin worden je zintuigen geprikkeld door de heerlijke geuren, prachtige kleuren en niet te vergeten door de geluiden van alle rondzoemende insecten en fluitende of tjilpende vogels. De producten die De Polderkol op ambachtelijke wijze en zonder chemische toevoegingen maakt, zijn gemaakt van biologische kruiden uit de tuin of die verzameld zijn uit de omliggende natuurgebieden. Hiervoor is toestemming verleend door het Flevolandschap.  

Tijdens deze avondexcursie krijgen we een rondleiding door Marlies Engels en mogen we zelf een heerlijk flesje St. Jansolie à 250 ml maken. Uiteraard is een kopje thee inbegrepen.

Er is tevens een winkel aanwezig met producten van De Polderkol, zoals kruidenthee, zalven, extracten, olie, badzout en snuisterijen. Op de avond van de excursie is er nog een leuke aanbieding voor Vrolijke Vrienden Kruidenthee! Pinnen is mogelijk maar contante betaling heeft de voorkeur.

Datum : vrijdag 21 juni

Tijdstip : 19.00 – 22.00 uur

Locatie : Jupiterweg 6, Lelystad

Prijs : leden € 12,50, niet-leden € 17,50

Er is een maximaal aantal van 20 deelnemers en een minimum van 6 deelnemers.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 10 juni. Dit doe je via het

>> aanmeldingsformulier<<  op de website (onder Diversen). Je aanmelding is definitief na betaling. Je kunt het te betalen bedrag overmaken op rekening NL 34 INGB 0670 611 042 tnv Groei & Bloei Afdeling Lelystad, ovv 'Avondexcursie Polderkol'. Zie ook de

>> spelregels<< op de website (Diversen).

Contactpersoon: Marion Kamsteeg, 06-46277 455

meer

 

 

 

26
Jun
Gesnapt….
25
Jun
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel