Excursie Tuinfleur en Tuingoed Foltz in Groningen op 20 juli

Maar liefst 6000 m2 tuinplezier, je raakt niet uitgekeken in Tuinfleur. Wij nemen er dan ook flink de tijd voor. Na een toch wel lange reis, die wij dit jaar eens met de bus willen doen, worden wij ontvangen met koffie en daarna gaan wij de tuin in. Weelderige borders op kleur ingekaderd door strak gesnoeide hagen, een forse, natuurlijk vijver, een slingerend pad door het bos met een onderbegroeing met honderden hostasoorten; het kan niet op.

Bijzonder zijn ook de rariteitentuin vol met zeldzame schaduwplanten en de meandertuin met niet-alledaagse struiken en bomen. Na een lunchbuffet bij Tuinfleur stappen wij weer in de bus naar Tuingoed Foltz.

Midden in de weilanden van Groningen ligt Tuingoed Foltz. Bij Tuingoed Foltz krijgen wij eerst een presentatie over het bedrijf. Dat is maar goed ook want er is zoveel te zien en te doen. Rondlopen op de kwekerij, een kijkje nemen bij de moerbedden, de Echinacea- en prairietuin, de Salvia- en grassentuin, de privétuin, de boomgaard, een schaduwtuin, maar ook een graslabyrinth, een ezelweide …. Kortom, teveel om op te noemen. En natuurlijk even lekker struinen in de tuinwinkel en kwekerij om alle ideeën die je hebt opgedaan te verwezenlijken.

Voor de warming-up: Opens external link in new windowwww.tuinfleur.nl en Opens external link in new windowwww.tuingoedfoltz.nl.

Het programma op hoofdlijnen:

8.45 Vertrek Zuiderwagenplein

10.30-11.00 Koffie/thee met appelgebak bij Tuinfleur

11.00-12.30 Rondleiding en/of vrije wandeling door de tuin

12.30-13.30 Lunchbuffet

14.00-14.30 Presentatie over Tuingoed Foltz

14.30-15.30 Rondkijken in de tuinen, kwekerij en tuinwinkel

16.00 Terug naar Lelystad, Zuiderwagenplein

Kosten: Leden: € 25,-; niet-leden: € 45,-. Beide prijzen zijn inclusief reiskosten (bus), entree, lunchbuffet en koffie/thee. Bij keuze voor eigen vervoer worden de reiskosten niet gerestitueerd.

Aanmelden tot uiterlijk 30 juni via het >> Opens internal link in current windowaanmeldformulier << op de website (onder Diversen). Je kunt het te betalen bedrag overmaken op rekening NL34 INGB 0670 611 042 tnv Groei en Bloei Lelystad ovv ‘Excursie Groningen’. Zie ook de >> Opens internal link in current windowspelregels << onder Diversen op de website.

Contactpersoon: Marion Kamsteeg, 06 46 27 74 55.

Gesnapt….
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel