Woensdag 10 oktober hebben wij ( 9 leden) een bezoek gebracht aan de kwekerij De Stadsweiden om een hanging basket met herfstplanten te maken.

We hoorden dat Groei en Bloei afdeling Harderwijk die week met 31 leden aanwezig waren. Er is ook volop ruimte en materiaal dus dat aantal kan makkelijk! Na een korte uitleg heeft iedereen een prachtig herfstwerkstuk gemaakt in een hanging basket of in zelf meegebrachte bakken. Ook in de winkel was volop inspiratie op te doen. En de 10 % korting ivm lidmaatschap Groei en Bloei was mooi meegenomen.

Na de workshop kregen we nog een rondleiding door het bedrijf en daar stonden honderden hortensia’s te wachten om in de koelcel gereden te worden om af te harden. Ze kwamen net van het land bij Ermelo. Na de ongeveer 8 weken koelcel moeten de bijna vergane bladeren verwijderd worden van de hortensia’s en komen ze in de kassen te staan in Harderwijk en Ens om tot bloei te komen. Verder stonden de kassen vol met kerststerren en cyclamen, allemaal in afwachting om op tijd in bloei te zijn voor de feestdagen.
Het was echt een eye opener om dit arbeidsintensieve bedrijf te zien en je dan af te vragen hoe het mogelijk is dat een hortensia maar ongeveer 4,95 kost. Bij het vertrek kregen we allemaal nog een prachtige tweekleurige hortensia mee naar huis.

We hebben meteen een datum afgesproken om een voorjaars hanging basket of iets dergelijks te maken en dat is gepland 23 mei. Ik ga mijzelf daar zeker weer voor opgeven . U toch ook? Zodat wij het aantal leden van Harderwijk kunnen evenaren, het is echt de moeite waard!”

Marion Fischer

Gesnapt….
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel