Excursie Hortus Bulborum op 20 april

Naar de bollen, die prachtige bollen….

Wie kent dat mooie lied nog, uit 1936, op een tekst van Jacques van Tol, gezongen door Louis Davids?

En wij, van Groei & Bloei gaan nog een keer naar “die prachtige bollen” !

Op zaterdag  20 april 2019 gaan we naar Hortus Bulborum in Limmen (Noord Holland).

In 1928 opgericht door 2 mensen uit de onderwijswereld, die met lede ogen aanzagen hoe veel oude tulpenrassen in hoog tempo dreigden te verdwijnen.

Ze kregen ondersteuning van (oud-)bollentelers, en zo groeide de Hortus uit tot een unieke verzameling bolgewassen in de wereld. Gedragen door tal van vrijwilligers.

De Hortus heeft op dit moment een collectie bolgewassen van  meer dan 4000 verschillende soorten. Waaronder dus de (historische) tulpen, maar ook (historische) narcissen, hyacinten, Fritilaria’s en krokussen. Een lust voor het oog.

We worden verwelkomd met koffie, thee en appeltaart in de bollenschuur. Vervolgens vertelt een gids ons alles over de Hortus en krijgen we een rondleiding over het terrein. Daarna is er voldoende gelegenheid om op eigen gelegenheid het terrein te verkennen. Natuurlijk is er in de bollenschuur ook de mogelijkheid om bollen voor de eigen tuin aan te schaffen.

Wij hebben geen vaste eindtijd afgesproken, maar er is veel te zien in de Hortus. Koffie en thee zijn in de bollenschuur te krijgen maar voor de lunch moet je zelf zorgen. Neem daarom zelf iets lekkers voor de lunch mee.

Belangrijke informatie:

Vertrek: 9.15 uur vanaf het Zuiderwagenplein.

Kosten: Leden € 11,50 en niet-leden € 21,50. Beide bedragen zijn inclusief € 6,- reiskosten en koffie/thee/gebak.

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 april via het >> Opens internal link in current windowaanmeldformulier <<, ovv 'Excursie h. Je aanmelding is definitief na betaling. Je kunt het te betalen bedrag overmaken op rekening NL 34 INGB 0670 611 042 tnv Groei & Bloei Afdeling Lelystadortus'. Zie ook de Opens internal link in current windowspelregels.

Contactpersoon: Pieter Wielinga, 06 50 66 41 76

Adres:  Hortus Bulborum: Zuidkerkenlaan 23A, 1906 AC Limmen,  www.hortus-bulborum.nl

Mar
Actie tegel eruit en plant erin Intratuin BEEMSTER