Workshop Zomerse Hanging Basket op 23 mei

Donderdagavond 23 mei organiseert Groei & Bloei in samenwerking met Kwekerij De Stadsweiden een workshop hanging basket vullen.

Met behulp van de vriendelijke medewerkers van de Stadsweiden kun je deze avond een hanging basket, of als je dat leuker vindt, een terraspot vullen met eenjarigen en andere plantjes. Je leert hoe je het beste een basket of pot kunt vullen met aarde, mos en planten. Er is keus uit enorm veel soorten perkgoed! Je kunt zeker genieten van een mooie plantenbak tot de herfst.

De kwekerij laat ons weer een kijkje in de kassen nemen. Daar maken we graag gebruik van! In mei kunnen we de prachtige hortensia’s zien en het perkgoed.

De avond duurt 2 tot 2,5 uur en na afloop reken je de gebruikte materialen en planten af. Wat een zeer prettige bijkomstigheid is, je krijgt 10 % korting!

Hierbij een stukje van een enthousiaste deelneemster van de herfstworkshop in 2018:

“Woensdag 10 oktober hebben wij ( 9 leden) een bezoek gebracht aan de kwekerij De Stadsweiden om een hanging basket met herfstplanten te maken.

We hoorden dat Groei en Bloei afdeling Harderwijk die week met 31 leden aanwezig waren. Er is ook volop ruimte en materiaal dus dat aantal kan makkelijk! Na een korte uitleg heeft iedereen een prachtig herfstwerkstuk gemaakt in een hanging basket of in zelf meegebrachte bakken. Ook in de winkel was volop inspiratie op te doen. En de 10 % korting ivm lidmaatschap Groei en Bloei was mooi meegenomen.

Na de workshop kregen we nog een rondleiding door het bedrijf en daar stonden honderden hortensia’s te wachten om in de koelcel gereden te worden om af te harden. Ze kwamen net van het land bij Ermelo. Na de ongeveer 8 weken koelcel moeten de bijna vergane bladeren verwijderd worden van de hortensia’s en komen ze in de kassen te staan in Harderwijk en Ens om tot bloei te komen. Verder stonden de kassen vol met kerststerren en cyclamen, allemaal in afwachting om op tijd in bloei te zijn voor de feestdagen. Het was echt een eye opener om dit arbeidsintensieve bedrijf te zien en je dan af te vragen hoe het mogelijk is dat een hortensia maar ongeveer 4,95 kost. Bij het vertrek kregen we allemaal nog een prachtige tweekleurige hortensia mee naar huis.

We hebben meteen een datum afgesproken om een voorjaars hanging basket of iets dergelijks te maken en dat is gepland 23 mei. Ik ga mijzelf daar zeker weer voor opgeven . U toch ook? Zodat wij het aantal leden van Harderwijk kunnen evenaren, het is echt de moeite waard!”

Marion Fischer

Belangrijke info:

Kosten: reiskosten € 3,- Omdat je alle materialen ter plekke kiest en afrekent, zijn de kosten variabel.

Tijd: We vertrekken om 18.20 uur vanaf het Zuiderwagenplein in Lelystad en starten met de workshop om 19.00 uur bij de kwekerij.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 10 mei!

Dit doe je via het Opens internal link in current windowaanmeldformulier op de website (onder Diversen). Je aanmelding is definitief na betaling. Je kunt het te betalen bedrag overmaken op rekening NL 34 INGB 0670 611 042 tnv Groei & Bloei Afdeling Lelystad, ovv 'Hanging Basket'. Zie ook de Opens internal link in current windowspelregels op de website (Diversen).

Contactpersoon: Marion Kamsteeg, 06 46277 455

Locatie: Kwekerij de Stadsweiden Rietmeen 1-7 3844 HM Harderwijk

Mar
Actie tegel eruit en plant erin Intratuin BEEMSTER