Lezing "Zachte winters, nieuwe kansen, gemakkelijk genieten van exotische planten" door Hans Kramer

Woensdag 16 januari aanvang om 20.00 uur in de Krakeling, Atolplaz, Schor 1-9.

Hans Kramer van de Hessenhof in Ede komt naar Lelystad! De Hessenhof is één van de weinige echte ambachtelijke kwekerijen in Nederland. Bijna alle planten worden hier zelf vermeerderd en opgekweekt. De basis zijn de 5000 moederplanten die zaden, stekken of scheurlingen leveren. Ze worden in de vermeerderingskas met veel liefde aan de wortel gebracht en vervolgens verder opgekweekt. Daarbij worden chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest vermeden.

Elk jaar probeert Hans wel een paar honderd nieuwe planten en variëteiten uit. Veel van deze planten komen uit streken als Zuid-Amerika, Californie, India, Zuidoost-China en Taiwan. Hier is het klimaat lekker warm. De laatste tien jaar is gebleken dat veel van deze planten op de kwekerij kunnen overleven. Het is niet zozeer de warme zomer die daarbij de doorslag geeft, maar vooral de milde winter, die het voor veel planten mogelijk maakt om in het voorjaar zonder beschadigingen weer uit te lopen. Vaak scheelt het ook om juist niet zoveel aan de grond te doen, deze aan de schrale kant te houden om de planten veel beter te laten overwinteren.

Tijdens deze lezing worden er exotische planten getoond en krijgen we tips hoe we met een beetje hulp deze planten een strengere winter door kunnen helpen!

Als het weer het toelaat dan neemt Hans planten mee voor de verkoop en de verloting en kan hij aan de hand van levende planten wat vertellen.

Hans Kramer kan planten van de Hessenhof voor je meenemen! Deze moeten wel twee dagen van tevoren schriftelijk of per fax doorgegeven worden. Je moet je bestelling wel zelf regelen bij De Hessenhof!

Zaal open om 19.45 uur.

Gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,-. Inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
TOMATENOOGST