Lezing 'Rozen' door Frans Neuman, Belle Epoque

Woensdag 14 november, aanvang 20.00 uur in de Krakeling, Atolplaza

Rozen... de koninginnen van de bloementuin.

In de tuin, op het balkon, in een pot.
Wat staan ze toch mooi.
Zeker in onze Flevolandse klei, waarin ze het zo goed doen.

Er zijn vele soorten zoals bijvoorbeeld de struikroos, de doorbloeiende klimroos en de rambler die wel 10 meter hoog kan worden.

Maar hoe moet je rozen planten en welke plek is het meest geschikt.

Dat komt Frans Neuman, van rozenkwekerij Belle Epoque, ons vertellen tijdens zijn lezing op woensdag 14 november. Hij gaat in de op geschiedenis van de roos, de vele soorten die er zijn en uiteraard de verzorging.

Tevens neemt hij rozen mee voor de verkoop, waaronder (als ze nog leverbaar zijn) de nieuwe Groei & Bloei roos, die Belle Epoque gekweekt heeft en in het voorjaar een prijs won tijdens de rozenkeuring in het Westbroekpark in Den Haag.

Wil je alles leren over rozen en weten welke rozen geschikt zijn voor jouw tuin, dan ben je van harte uitgenodigd!

Zaal open om 19.45 uur, de lezing begint om 20.00 uur.

Gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,-. Inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878