Lezing 'Besdragende planten' door Frans van der Graaf

Woensdag 24 oktober, aanvang 20.00 uur in de Krakeling, Atolplaza

We kennen allemaal wel wat planten waar in het najaar bessen aan groeien. Hele bekende zijn natuurlijk Hulst, Vlierbes, Skimmia en  Vuurdoorn. Maar, er zijn er nog heel veel meer, mits we er beter op gaan letten.

Eigenlijk maken we in onze tuin veel te weinig gebruik van besdragende planten. Doordat er na de bloei dikwijls prachtige bessen aan de plant verschijnen met een groot verloop in kleur van groen, geel, oranje, rood naar paars blauw, zwart of wit kunnen we het tuinseizoen bij wijze van spreken tot ver in het najaar verlengen.

Bij sommige planten blijven de bessen zelfs de hele winter aan de plant hangen. Pas als de plant in het voorjaar uit gaat lopen vallen de bessen er af of worden door de vogels opgegeten.

Er passeert tijdens de lezing een hele verzameling planten met bessen de revue. De ene bekender dan de ander maar stuk voor stuk de moeite waard in de tuin. Op een interactieve manier gaan we er met elkaar eens doelgericht naar kijken. Verder zullen er deze avond heel veel takken met bessen in de zaal aanwezig zijn zodat je de bessen van heel dichtbij kunt bekijken, voelen en ruiken.

Na afloop van de lezing zijn er besdragende planten te koop. En heb je zelf een vraag over een besdragende plant in je tuin, neem dan ook gerust een tak mee.

Zaal open om 19.45 uur.

Gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,-. Inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878