Eéndaagse tuinenreis naar Villa Augustus en de tuin van de familie Vermonden op 18 augustus

Op zaterdag 18 augustus staat de ééndaagse tuinenreis gepland. We vertrekken op tijd om volop te kunnen genieten van alles wat deze dag gaat brengen.

We starten de dag bij Villa Augustus

Villa Augustus is een hotel en restaurant midden in een (moes)tuin te Dordrecht. Op de plek waar ooit de waterbekkens lagen van de watertoren van Dordrecht is een tuin gemaakt. Een tuin van ruim 1,5 hectare met onder andere een moestuin, boomgaard, Italiaanse tuin en een bosje. Een tuin waaruit je kunt eten, een tuin die mooi is en lekker ruikt, een tuin die je dicht bij de seizoenen brengt.

Het verhaal van Villa Augustus bestaat uit allerlei verhalen: over de oude watertoren die niet meer ‘huilt’, over hotelkamers in bijvoorbeeld het voormalige waterreservoir, een geheime tuin en een lantaren. Over de bijzondere tuin waar van het vroege voorjaar tot diep in de winter het Nederlandse seizoen zichtbaar en oogstbaar is. En niet te vergeten over het restaurant en de markt, waar alle groenten, fruit en kruiden uit de tuin direct na oogst naartoe gaan. Verhalen over hoe de tuin de keuken inspireert en de kok de tuinman.

Als je benieuwd bent naar deze verhalen, ga dan met ons mee naar Villa Augustus!

Kijk voor meer informatie op villa-augustus.nl

Bij aankomst starten we met koffie en krijgen vervolgens een rondleiding. Uiteraard krijg je ook de gelegenheid om zelf rond te kijken in de tuinen. En we kunnen hier niet weggaan zonder een lunch van de kok met ingrediënten uit eigen tuin te proeven!

Na een korte autorit arriveren we bij de Tuin van de familie Vermonden in Kedichem.

Met veel liefde voor tuinieren, het lezen van tuinboeken/tijdschriften en bezoek aan tuinen in binnen en buitenland, is deze tuin sinds 1983 langzaam uitgegroeid tot een tuin waarin veel te ontdekken valt.

De tuin kan het beste omschreven worden als een romantische cottage tuin met veel rozen, vaste planten borders en eenjarigen. Door de opzet en plantenkeuze is de tuin zeer aantrekkelijk voor vogels en vlinders. Achter het huis bevindt zich een formele kruidentuin, hortensiaborder en een grote biologische moestuin met een gedeelte voor kleinfruit en knipbloemen.

Je kunt op eigen gelegenheid deze tuin ontdekken. We worden gedurende ons bezoek verwend met koffie of thee met iets lekkers.

Rond 17 uur vertrekken we weer richting Lelystad.

Weetje: Deze tuin komt met een artikel in de Groei & Bloei van juni!

Belangrijke informatie:

Vertrek: 8.30 uur vanaf het Zuiderwagenplein. We zijn hier rond 18.30 uur weer terug.

Kosten: leden € 25,- en niet-leden € 40,-. Dit is inclusief € 7,60 reiskosten, koffie/thee en lunch bij Villa Augustus, koffie/thee met lekkers in Kedichem en extra ledenkorting.

Aanmelden: uiterlijk 8 augustus via het >>Opens internal link in current windowaanmeldformulier<<

Je aanmelding is definitief na betaling. Je kunt het te betalen bedrag overmaken op rekening NL 34 INGB 0670 611 042 tnv Groei & Bloei Afdeling Lelystad, ovv Villa Augustus. Zie ook de spelregels op de website (Diversen)

Contactpersoon: Marion Kamsteeg

Adres tuinen: Villa Augustus, Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht / Tuin van de familie Vermonden, Lingedijk 19, 4247 ED Kedichem