Excursie Passiflorahoeve Harskamp op 30 juni

Op zaterdag 30 juni gaan we naar Harskamp. Hier ligt de Passiflorahoeve van Piet en Heintje Moerman. Op een terrein van 1,6 hectare vind je diverse vlindertuinen,  bijzondere plantencollecties en een zorgboerderij.

We worden op de Passiflorahoeve ontvangen met koffie of thee en een gebakje.

Aansluitend bekijken we een film over de zorgboerderij, het verzorgen van de vlinders en je ziet meer over de verschillende aanwezige plantencollecties.

Daarna kun je op eigen gelegenheid rondkijken en volop genieten van de planten en vlinders.

Wat begon als een hobbykwekerijtje van fuchsia’s is uitgegroeid tot een professionele kwekerij van passiebloemen en vlinders. Naast 400 soorten passiebloemen zijn er nog veel meer planten te bewonderen die bij de gemiddelde kwekerij niet of nauwelijks te vinden zijn. Voorbeelden zijn Ipomea’s in de meest fantastische blauwe kleuren en de Aristolochia, die in Nederland inheems voorkomt (duitse pijp) maar in de (sub)tropen een veel groter verspreidingsgebied heeft en waarvan er zo’n 120 soorten in de Passiflorahoeve te vinden zijn.

Veel planten dienen als waardplant voor de vele soorten vlinders (meer dan 90) die op de Passiflorahoeve gekweekt worden. Rupsen zijn hier dus van harte welkom, sterker nog, ze worden gekoesterd.
Voor de warming up raden we je aan om de website te bekijken: http://www.passiflorahoeve.nl.

Je komt ogen tekort om al die bloemenpracht, kleurrijke vlinders en rupsen te bekijken die in de kassen en een buitentuin zijn samengebracht. Nieuw dit jaar is het vlindermuseum. Ook is er een winkel met cadeauartikelen. Er is genoeg te zien dus!

We weten nog niet precies hoe laat we naar huis vertrekken, omdat er zo veel te zien is. Neem daarom zelf iets lekkers om te lunchen mee! Er is eventueel een lunchroom met een kleine kaart.

Belangrijke informatie:
Vertrek
: 9.00 uur vanaf het Zuiderwagenplein

Kosten: Leden € 12,50 en niet-leden € 20,-. Beide bedragen zijn inclusief € 3,50 reiskosten en koffie/thee/gebak

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 juni via het >>Opens internal link in current windowaanmeldformulier<<. Je aanmelding is definitief na betaling. Je kunt het te betalen bedrag overmaken op rekening NL 34 INGB 0670 611 042 tnv Groei & Bloei Afdeling Lelystad, ovv Passiflorahoeve. Zie ook de spelregels op de website (Diversen).

Contactpersoon: Marion Kamsteeg

Adres Passiflorahoeve:  Oud Willigerweg 1, 6732 GB Harskamp.

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien