Lezing 'De verborgen stadstuin' door Harry Pierik

Woensdag 21 februari, aanvang 19.15 uur in de Krakeling, Atolplaza.

Tuinontwerper en fotograaf Harry Pierik, onder andere bekend van het televisieprogramma "Binnenstebuiten", leidt je in zijn presentatie door de seizoenen in zijn verborgen stadstuin in Zwolle, met het accent op het voorjaar.

Van een hobbelig veldje vol onkruid en afval maakte hij een tuin waarop men niet uitgekeken raakt. Het meest opvallende aan deze tuin in hartje Zwolle is, dat je je niet in de stad waant. Op vernuftige wijze heeft hij de stad verborgen achter bomen en struiken. Daarnaast heeft de tuin verrassende hoogteverschillen en contrast tussen zon- en schaduwplekken speelt een belangrijke rol. Verdiepte paden slingeren in vloeiende lijnen onder oude fruitbomen en door transparante borders met heesters, grassen en voornamelijk wilde planten.

Die vloeiende lijnen zijn kenmerkend voor de tuinen van Harry. De tuinen van Harry’s hand zijn in balans: tussen kleur en groen, tussen natuurlijk en gestileerd, tussen rust en spanning, etc. Misschien dat daarom dichters de tuin als inspiratiebron ervaren. De grote plantencollectie van de tuin omvat sneeuwklokjes, Helleborus, longkruid, varens, hortensia, buxus en Rhododendron. Er is bloei in alle seizoenen, zelfs bij vorst. Het hele jaar door is er dus wat te beleven en Harry vertelt er vol passie over.

Daarnaast neemt hij ons ter lering en inspiratie mee door andere tuinen en openbare ruimtes die hij ontworpen heeft.

Voor meer informatie: www.tuinharrypierik.nl.

Gratis entree voor leden. Niet-leden betalen € 5,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.
Let op de aanvangstijd: deze lezing start om 19.15 uur! Zaal open om 19.00 uur.

Uitnodiging Jaarvergadering

21 februari 21.30 - 22.00 uur
(direct aansluitend aan de lezing in de Krakeling, Atolplaza)

Graag nodigen wij je uit om het wel en wee van de vereniging met elkaar te bespreken op de jaarvergadering.

Om zoveel mogelijk ruimte te maken voor jullie inbreng, sturen wij de stukken voorafgaand aan de vergadering per post toe aan onze leden. Je kunt dan op je gemak de stukken doornemen en een eventuele reactie voorbereiden.

Nieuw is ook dat wij de jaarvergadering dit jaar in aansluiting op de lezing houden en niet er voor. In de pauze tussen lezing en jaarvergadering staat er een drankje voor je klaar.

Wij zouden het heel fijn vinden als jullie nog even willen aanschuiven bij onze vergadering, want zonder leden is er geen vereniging!