Activiteiten & Actueel

Terugblik op de reis naar Surrey, 9 t/m 12 juni 2017

Verslag geschreven door Alie Unij

 

Vrijdag 9 juni

 

Al vroeg uit de veren want we vertrekken om 7.00 uur al vanaf de Koploper richting Hazeldonk. We worden uitgezwaaid door Marika en Miranda. We kregen allemaal een tasje, wat heel erg welkom was.

 

We hadden wat oponthoud onderweg maar waren toch nog op tijd in Hazeldonk. Iedereen stond al te wachten dus snel inladen en richting Calais. De reis ging zeer voorspoedig en uiteindelijk hadden we een trein eerder.

Vanaf Dover richting de tuin voor die dag,: Godinton House & Gardens in Ashford.  Een mooie, deels landschappelijke tuin rond een oud landhuis. Prachtige vergezichten en ook intieme tuinen. Een mooi begin voor onze vier dagen Surrey.

 

Na de tuin weer in de bus om naar ons hotel, Hilton Cobham Hotel, te vertrekken waar we deze dagen overnachten. Na het diner nog even buiten zitten en dan naar de kamers om lekker te gaan slapen.

 

onderweg
Godinton House

Zaterdag 10 juni

 

Na het ontbijt om 9.00 uur in de bus om naar de eerste tuin van vandaag te gaan.

 

In Ockham bezoeken we Bridge End Cottage. Een gezellige tuin met een klein beekje over het terrein, een moestuin en een mooie bloemenwei. Hier koffie met gebak en nadat iedereen uitgekeken was weer in de bus voor de volgende tuin.

 

In East Clandon ligt de Stuart Cottage. Deze cottage heeft een prachtige tuin met mooie planteilanden, 2 berceaus met rozen, clematissen, een mooi waterornament in het midden van de tuin en een moestuin. Werkelijk een prachtige tuin. Genoten op een bankje van een kop koffie met natuurlijk weer iets lekkers erbij.

Hierna naar The Horse & Groom voor de lunch. Weer lekker gegeten.

 

Als laatste tuin van deze dag Tilford Cottage in Tilford. Deze tuin ligt voor een deel op een helling. Naast het onderhouden van de tuin is de eigenaar ook nog kunstenaar. Hij maak onder andere objecten van glas. In de tuin ook veel hout en steen in vormen. En in de taxus hagen figuren.

 

 

Een geweldige dag met veel indrukken. Lekker dineren in het hotel en daarna naar de kamers voor een goede nachtrust.

Bridge End Cottage
Stuart Cottage
Tilford Cottage

Zondag 11 juni

 

Vroeg uit de veren want we vertrekken alom 8.00 uur richting Bradsey. Een echt Engels huis met een mooie tuin rondom het huis. Voor het huis een tuin in vakken. Achter het huis een mooie border haaks op het huis, een verborgen witte tuin, een grote natuurlijke vijver met aan de rond allemaal etage primula's. En ook hier koffie met lekkers.  Een paar van de groep gingen met de eigenaar mee richting garage waar hij twee hele oude auto's aan het opknappen was. Iedereen was ook nu weer onder de indruk van alles.

 

Na dit bezoek naar Loseley Park. Een mooi landhuis met een tuin opgedeeld in kamers met verschillende beplanting en kleur. Nadat we de tuinen hadden bekeken kregen we een rondwandeling in het huis. Prachtig en voor een groot deel origineel van inrichting. Heel erg leuk om te zien.

 

Als laatste voor deze dag naar Painhill Park. Een 18e eeuw landschapspark , waar we met een deel van de groep een wandeling hebben gemaakt door het park en daarna een heerlijke verfrissing genuttigd.

 

Tijd om naar het hotel terug te keren van het diner en de laatste avond. 

Bardsey
Loseley Park
Painshill Park

Maandag 12 juni

 

Vroeg op, want op 8.30 uur vertrekken we, dus op tijd met de koffers bij de bus.

 

De laatste tuin van onze vierdaagse reis in Timbers Garden. Ook hier waren we weer helemaal in onze nopjes met een prachtige aangelegde tuin rondom het huis. Rond het huis een tuin met mooie borders en het oude tennisveld was omgetoverd tot een mooie binnentuin. En tussen het bekijken van de tuin een heerlijke kof koffie met ook hier weer zelfgebakken heerlijks.

 

Door Garden tours was geregeld dat de eigenares voor ieder van ons een lunchpakket had gemaakt daar we vanaf de tuin rechtstreeks naar de boot gingen voor de overtocht naar Calais. Vanaf Calais naar Breda voor ons afscheidsdiner en afscheid van de groep mensen die hier uitstappen. Rond 22.45 in Lelystad.

 

De reis zit er op en het was weer gezellig zoals alle voorgaande reizen waren. 

Timbers Garden

De foto's in dit verslag zijn slechts een kleine selectie. Alle foto's van de tuinenreis vind je - per dag gesorteerd - in het Opens internal link in current windowfotoalbum van 2017. Neem een kijkje en geniet nog even mee!

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST