Zonder vrijwilligers is er geen Groei & Bloei Lelystad

De activiteiten van onze afdeling worden gedeeltelijk door het bestuur (overigens ook gewoon vrijwilligers) en gedeeltelijk door werkgroepjes met vrijwilligers georganiseerd. Zo zijn er werkgroepjes voor de organisatie van de Buitenlandse Tuinenreis, voor de excursies, voor de Open Tuinen en voor de Nationale Tuinweek. Verder zijn ook de deelneemsters van Lely-bloem altijd present bij de workshops die wij organiseren. Ook tijdens de lezingen kunnen we altijd een extra handje hulp gebruiken: voor het schrijven van een terugblik van de lezingen en de activiteiten, het schenken van de koffie en de verkoop van de lootjes.

Lijkt het je leuk om ons af en toe te helpen of deel te nemen in een van de werkgroepjes? Stuur dan even een mailtje naar info@lelystad.groei.nl of neem even contact op met een van de bestuursleden.

Wie wil voor onze nieuwe adverteerders / kortingspartners werven?

De full-color nieuwsbrief die leden drie maal per jaar ontvangen, wordt grotendeels bekostigd uit de inkomsten van de advertenties. Wij zoeken iemand die ons wil helpen met het werven van nieuwe adverteerders. Daarnaast zijn we op zoek naar nog meer bedrijven die onze leden korting willen geven bij hun aankoop. Om zo een win-win situatie te creƫren: wij meer ledenvoordelen en zij meer klanten.

Ben je werkzaam in een verkoopfunctie en wil je ons helpen? Of heb je geen ervaring, maar heb je wel interesse? Reageer dan via info(at)lelystad.groei.nl of neem contact op met een van de bestuursleden. Wij geven je dan graag meer informatie.

Vrijwilligers in het zonnetje

Elk jaar bedanken wij onze vrijwilligers met een uitje of speciale activiteit.
Een kleine impressie van de afgelopen jaren...

Vrijwilligers in het zonnetje 2016

Omdat het bezoek aan de herfstmarkt bij onze collega's in de Noord-Oostpolder in erg goede aarde viel zijn we daar in 2016 ook heen geweest. Wederom in combinatie met de tentoonstelling in De Paardestal.

Het was weer een fijne dag, met koffie en gebak en een gezellige lunch. Natuurlijk zijn er weer leuke gespekken gevoerd en cadeautjes gekocht.

Vrijwilligers in het zonnetje 2015

Dit jaar hebben wij de vrijwilligers die dit jaar actief zijn geweest, bedankt met een gratis deelname aan de excursie naar de Kerstmarkt bij Kasteel Cannenburgh in Vaassen. We noemen dit uitje altijd Vrijwilligers in het zonnetje, maar dit jaar klopt die omschrijving niet helemaal. Het bezoek aan de kerstmarkt was namelijk behoorlijk nat, maar ondanks dat was de kerstmarkt toch erg sfeervol!

Vrijwilligers in het zonnetje 2014

Zaterdag 4 oktober vond het jaarlijkse uitje voor de vrijwilligers van Groei en Bloei weer plaats.

Vanaf de Koploper vertrokken we, 12 man en vrouw sterk, naar de Herfstmarkt in Emmeloord. Eerst hebben we koffie gedronken met vlaai erbij. Daarna konden we heerlijk struinen op de Herfstmarkt. Het was een gezellige en grote Herfstmarkt met wel 50 stands met oa planten en struiken, bloemen en bloemstukken, schilderijen, beelden en versieringen, kookkunsten, proeverijen, sieraden etc. Door ons allemaal werd er druk ingekocht. Jammer dat de grote smeedijzeren plantensteunen en rozenbogen niet in de auto pasten!

Tussen de middag hebben we daar ook gelunched met heerlijk bijzonder gebakken brood met oa walnoten en brie en met paprika en Italiaanse kruiden.

Daarna togen we naar de Galerie/Beeldentuin De Paardenstal in Espel. Daar was een mooie tentoonstelling met werk van Lena Postuma (beelden in brons en gietsteen) en Jenny Verplanke (schilderijen en beelden in brons en mixed media). Daarnaast heeft de galerie ook design sieraden en mooie tassen in de verkoop.  In de beeldentuin was het extra genieten, niet alleen van de beelden maar ook van de tuin zelf en de planten.

En dat alles met de hele dag mooi weer. Het was een mooie en gezellige dag. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Hartelijke groet,

Trix van Driel

Vorig jaar organiseerden we een gezellige middag voor alle vrijwilligers. Lees hieronder het verslagje van Sigita.

Zaterdag 31 augustus 2013 - Vrijwilligers in het zonnetje!

Op 31 augustus zijn de vrijwilligers van Groei en Bloei in het zonnetje gezet. En hoe!

Met 5 vrijwilligers zijn we naar Hoeve Vredeveld gekomen waar 3 bestuursleden (zelf ook vrijwilligers!) voor ons een leuke middag verzorgd hebben. Na thee en koffie met allerlei lekkers hebben we een rondleiding gekregen op Hoeve Vredeveld.  Het was mooi om te zien hoe veelzijdig deze zorgboerderij is.

Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Door de tekst van de uitnodiging was ik al heel nieuwsgierig naar wat we zouden gaan maken. Er stond: neem 3 eetlepels, een mes om groenten te snijden, een snijplank en een snoeischaar mee. We gingen geurzeepjes met kokos, lavendel en rozemarijn en een body scrub met lavendel en suiker maken.

Leuke bezigheid waarvan je later ook nog eens van kan nagenieten. Na een borrel met door het bestuur zelfgemaakte heerlijke hapjes mochten we  een boeket samenstellen uit zelfgeplukte bloemen.

Nog even snuffelen in het winkeltje van de zorgboerderij en dan voldaan en met leuke spullen mee naar huis. Hartelijk dank voor deze mooie middag!

Sigita Blaauw

Mijn nieuwe uitdaging