Activiteiten & Actueel

Dag 1, vrijdag 26 juni 2015

Om half acht vertrekken we, uitgezwaaid door Harriët en Reny, met 17 mensen richting wegrestaurant De Lucht om daar de rest van de groep op te pikken. Iets later dan gepland rijden we naar Duitsland, de bestemming van deze reis. Als eerste tuin bezoeken we de Reidelhof. Een leuke, vooral groene tuin met verschillende hoekjes en overal sculpturen, die te koop waren. Hierna  naar Uedem naar de Bruchtergarten, een mooie privétuin met prachtige borders. Onder het genot van een kopje koffie de tuin bekijken. Hier werden al de eerste planten en mooie hebbedingen gekocht. Voordat we naar het hotel in Veldert gaan, bezichtigen we nog de tuinen van en het Schloss Dyck zelf in Jüchen. Na een lange dag is het heerlijk om in het hotel aan te schuiven aan het diner en nog een glaasje buiten op het terras  te drinken voordat iedereen zijn bed opzoekt.

 

 

Dag 2, zaterdag 27 juni

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we om 9.00 uur naar Hilden om de tuin Hortvs Peter Janke te bezoeken. Een prachtige tuin met verschillende onderdelen, een gravel tuin, prachtige natuurlijke bostuin, buxustuin enz. Dus voor iedere smaak iets moois. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers werd de tuin besproken. Ook hier werden planten gekocht. Vervolgens naar de tuin Garten Ulbrich waar we genoten van een heerlijke lunch met zelfgemaakte quiche en daarna een rondleiding door de tuin. Ook hier een winkeltje en planten te koop. Er werd goed gekocht. In de namiddag de tuin van de familie Adelt, waar we hartelijk ontvangen worden met koffie/thee en wat lekkers. Een mooi privé tuin geïnspireerd naar een boek van Karl Foester met een verzameling hosta's. Vol indrukken richting hotel voor het diner en daarna weer lekker buiten op het terras.

 

 

 

Dag 3, zondag 28 juni

Vandaag richting Lindlar-Linde voor een bezoek aan Ommertalhof, een historisch verbouwde boerderij met de tuin rondom, die deels op een helling ligt. Mooi aangelegde tuin met veel vaste planten in vaak fraaie combinaties. Op de helling een graveltuin met droogte minnende planten. Erwin heeft de koffie klaar als we weer bij de bus komen. Als tweede tuin voor deze dag Gartenlust Halver. Hier krijgen we een kleine lunch en gaan daarna de tuin bezichtigen. Het is ook een tuin die op een kleine helling ligt en opgedeeld is in tuintjes met verschillende indeling qua planten. De laatste tuin vandaag is de tuin van Marlies Schnepper. Hier is het behoorlijk druk omdat er een fair is. Marlies gaat met de groep door de tuin en de mensen die slecht ter been zijn worden door haar man rond gereden in een terreinkar.

 

 

 

Dag 4, maandag 29 juni

 

Deze morgen eerst naar de tuin van de fam. Imkamp in Ahlen. Een mooie privé tuin opgedeeld in verschillende tuinkamers met verrassende aparte planten en in de voortuin een moeras met vleesetende planten (hier was Gerrit helemaal verzot op). En heerlijke koffie met zelfgebakken cakes gevuld met van alles,  heerlijk.  Hierna naar Werne, een typisch Duits stadje met vakwerkhuizen, waar we vrije tijd hebben om te winkelen en te lunchen. Vandaag twee tuinen en na Werne richting Datteln voor de tuin van Frau Ewert en Herr Knaap. Een tuin geïnspireerd op Feng Shui. Een mooi aangelegde tuin, met veel sfeer, die rust uitstraalt. Frau  Ewert heeft door de hele tuin steenstapeltjes gemaakt van los op elkaar leggende stenen. Door de tuin heen zitjes waar genoten werd van de thee/koffie met zelfgebakken taart.

 

 

Dag 5 - dinsdag 30 juni

Na het dagelijks uitgebreide ontbijt gaan de koffers weer in de bus voor de terugreis. De laatste dag alweer met nog drie prachtige tuinen. Als eerste Garten Picker, een heel verzorgde tuin met veel vaste planten en een grote verzameling hosta's. Een tuin waar door meerdere mensen hard gewerkt werd om alles tiptop te houden. Ook hier een winkeltje met hebbedingen en planten. Er ging dus weer van alles mee de bus in. Voor de lunch naar Gastätte Nierswalder Landhaus. Hier werd genoten van een zeer gevulde salade met kip of zomerse hutspot met eigengemaakte braadworst. Hierna naar de tuin van moeder en dochter Imig - Gerold. Een prachtige tuin met Rozen, Delphiniums, Alliums enz. Met een kopje thee genieten van al dat moois. Als sluitstuk naar tuin De Villa in de Ooijpolder bij Nijmegen. Ook dit is weer een hele mooie tuin en we worden rondgeleid door mevrouw en meneer gaat met een groep rond met een aanhanger. Het is weer een geweldige reis geweest en de bus was vol planten en wat er verder allemaal gekocht was. Bij De Lucht worden de eerste mensen weer afgezet en na een uitgebreid afscheid gaan we door richting Lelystad waar we om acht uur moe maar voldaan aankomen. Een mooie, gezellige, inspirerende reis.

 

 

 

Bekijk alle foto's van de reis. Door een technisch probleem zijn de foto's in het album helaas niet op chronologische volgorde geplaatst.

 

 

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST