Reny Jonker behaalde een mooie 10e plaats in de Ere-klasse bij het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2014. Van harte gefeliciteerd Reny, we zijn trots op je!

31 oktober - Nederlands Kampioenschap Bloemschikken

Lees hier het verslagje van Reny van het NKB:

Het Nederlands kampioenschap bloemschikken voor amateurs en studententeams is weer achter de rug. Het was weer een geweldig creatief gebeuren. Ik ben deze keer ook op donderdag bij de studententeams gaan kijken. Zo mooi, hoe deze jongeren in groepjes van 4 aan het werk waren.

Er deden vmbo en mbo scholen mee. Hun thema was revolutie, en dat werd verschillend vertaald. Van bloedig prikkeldraad op een stuk Berlijnse muur tot de revolutie in de telefonie met oude en moderne telefoons.

Bloedfanatiek en een beetje nerveus waren ze bezig. Er waren daardoor al vroeg pleisters nodig.

De opdracht voor de amateurs was een boeket met als thema natuurlijke elegantie. Met voor de verschillende klassen een ander frame om in te schikken. Thuis voor te bereiden, met dank aan mijn echtgenoot en Saskia, en daar de ondergrond in elkaar te zetten met dank aan Alie. De resultaten waren het weekend erna te bewonderen.

Het was weer een geweldig mooie dag met eerst de wedstrijd en daarna een optreden van Karin Bloemen die de spanning van het wedstrijdgebeuren volledig weg nam. Daarna het bespreken van enkele bloemstukken met tips en tops, en natuurlijk de prijsuitreiking waarbij de spanning bij mij weer boven kwam. Gelukkig liep het goed af, ik mag volgend jaar weer in de ere-klasse mee doen. Het NKB wordt volgend jaar op 16 oktober gehouden in de schouwburg van Deventer. Een iets andere opzet, maar dat zien we dan wel. De bedoeling is dat het hele gebeuren nog aantrekkelijker gaat worden, daar is de organisatie druk mee bezig. Met behulp van bloementoppers als Frits Hoogers en tv stylist Romeo Sommers.

Bloemschikken is hipper dan ooit, mede door het televisie programma "de beste bloem stylist". En dat het geen truttige hobby van oudere dames is bewijst dat de jongste deelnemer bij de amateurs 17 jaar is. Ben of ken je iemand die met bloemschikken bezig is, dit is een geweldig leuk evenement dat fantastisch wordt georganiseerd door de NKB Commissie en heel veel vrijwilligers. Probeer het eens en doe mee.

Reny Jonker

Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)