Activiteiten & Actueel

Dag 1, 27 juni

Iedereen was mooi  op tijd en om half acht vertrokken we richting Hazeldonk,  uitgezwaaid door Harriet en Reny. Onderweg niet veel oponthoud en op tijd in Hazeldonk om de rest van de groep op te pikken.  Hierna richting Frankrijk voor de overtocht met de Shuttle van Calais naar Folkestone. Hier konden de horloges een uur terug gezet worden en hadden we nog een hele middag. De tocht ging nu richting Alton voor een bezoek aan Colmore House Gardens. Een mooie tuin met doorkijkjes naar het landschap rondom de tuin en mooie borders en tuinkamers. Een bijna verscholen tuin met een waterloopje aan de zijkant van het huis. En als afsluiting van het bezoek thee/koffie en iets lekkers. Hierna richting Newbury waar het hotel is en een heerlijk buffet op ons wacht.

 

 

Bekijk alle foto's van de reis. 

Dag 2, 28 juni

Na een goede nachtrust aan het ontbijt en op weg naar Spring Pond Garden in Laverstoke. We worden verwelkomt door de eigenares, die eerst een korte uitleg geeft over het ontstaan van de tuin.  Een prachtige privé tuin aan drie zijden omsloten door een mooie verbouwde barn. In de tuin veel  bloeiende rozen (waarvan de geur volop in de tuin hing), clematissen, vaste planten en een vijver met fontein en beeldjes. Het geheel maakte dat de tuin heel romantisch aandeed. En de liefde voor het tuinieren, die de eigenaren in de tuin steken, was voelbaar. In één woord een prachtige tuin.

Hierna richting Mottisfont Abbey, waar we ook een heerlijke lunch geserveerd krijgen. Bij het huis is een ommuurde  tuin met een grote hoeveelheid rozen in combinatie met vaste planten. Het geheel ligt in een prachtig park. Als laatste tuin op deze dag bezoeken we een privé tuin The Tithe Barn, in Tidmarsh. Hier een hartelijk welkom door de eigenares en een uitleg over de tuin en barn. Een mooie tuin met vast planten border, snoeivorm en schaduwplanten. Als afsluiting thee en koffie met heerlijke taart. Voldaan van al het lekkers en de indrukken richting hotel.

 

 

Bekijk alle foto's van de reis. 

Dag 3, 29 juni

Vandaag gaan we eerst naar Oxford waar we tijd hebben om de stad te verkennen en te lunchen. Iedereen heeft dit op zijn eigen manier ingevuld. Sommigen zijn naar de Botanische Tuin gegaan, anderen hebben de bezienswaardigheden in de stad bekeken of gewinkeld. Na Oxford staat

Lime Close Garden op het programma. Dit is een tuin met bijzondere bomen, heesters, vaste planten. Helaas een tuin met achterstallig onderhoud. Jammer, want de opzet is mooi. 

Daarna vertrek naar Faringdon voor bezoek aan Buscot Park. Een groot, goed onderhouden park met landhuis, wat we bezocht hebben. Een tuin met mooie borders en een lange aangelegde waterloop, die uitkomt in een enorme vijver.  Na een lange dag weer naar het hotel. Wat een indrukken allemaal.

 

 

 

Bekijk alle foto's van de reis. 

Dag 4, 30 juni

4e dag 30 juni

Na het ontbijt gaan we op weg om als eerste twee tuinen tegelijk te  bezoeken.  Pyt House Garden en Willow Tree Garden  bevinden zich op hetzelfde terrein. De dames verwelkomen ons met een verhaal over het ontstaan van hun tuinen. Dan is er koffie/thee met de gebruikelijke lekkernijen. Hierna gaat iedereen de prachtige tuinen bekijken. Het zijn twee totaal verschillende tuinen en dat maakt het heel leuk. De ene tuin ligt voor en naast de Manor. Hier is veel op kleur gewerkt.

De andere tuin, bij het huis van de vroegere tuinman, is rondom het huis aangelegd. Deze tuin is helemaal in harmonie met het huis.  Zonder meer mooie tuinen. Tussendoor  is er een heerlijke lunch, verzorgd door de beide eigenaressen. Heerlijk!!! Wat een verwennerij.  Tijdens de lunch wordt er over de tuinen gepraat en  de één spreekt dit aan en de ander iets heel anders. Leuk om te horen. Dan is het tijd om naar de volgende tuin te gaan. Woolstone Millhouse staat als volgende tuin op het programma.  Ook hier een hartelijk welkom. Een mooi oud huis en  weer een prachtige tuin. Hier zien we voor het eerst deze reis een prachtige volle Tropaeolum speciosum in de Taxushaag. Wat een geweldig gezicht. Mooie borders met geurende rozen en vast planten en ook nu thee/koffie met scones.

 

De laatste tuin voor vandaag is Rooksnest, waar we welkom geheten worden door de headgardener en voor we de tuin ingaan thee/koffie en taart!!! Een prachtig oud huis, met een geweldige mooie tuin rondom het huis.  Mooie tuinkamers, waaronder een rozentuin met  rozenbogen en een vijver, verder open borders grenzend aan de terrassen. Voldaan naar het hotel om te genieten van het buffet met als dessert na gebak gelukkig ook fruit.

 

 

 

 

 

Bekijk alle foto's van de reis. 

Dag 5 - 1 juli

Vroeg op en ontbijten. Na alles gepakt te hebben weer in de bus voor de thuisreis met nog een bezoek aan Waltham Place Garden. Hier worden we in twee groepen rondgeleid. Onze groep wordt rondgeleid door Beatrijs, die bij Moerheim gewerkt heeft en uit Zwitserland komt. Helaas mochten we geen foto's nemen. Dit is een tuin waar ze natuurlijk werken. Niet iedereen was onder de indruk. Na de koffie/thee met koek en in de bus twee dozen met onze lunch voor onder weg richting de Shutlle voor de thuisreis. In de Boswachter in het Liesbosch nog een afscheidsdiner en afscheid van de groep mensen die hier uit de bus stappen. Na het afscheid het laatste stuk naar Lelystad. Om elf uur weer thuis. Al met al een prachtige reis, met veel heerlijk gebak, koeken,lunches, en in het hotel een goed buffet. Benieuwd wat de weegschaal aangeeft.

 

 

Bekijk alle foto's van de reis. 

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST