Activiteiten & Actueel

Vrijdag 20 juni  - Avondexcursie naar de Braamboshoeve in Tollebeek 

Het grote erf bij deze boerderij is verdeeld in mooie tuinkamers. Bij aankomst is er een oprittuin met grind en grassen en een afgesloten tuin links van de oprit.

Om het huis liggen diverse tuinenkamers. Onder andere  een prachtige regenboogbordertuin, voortuin met prachtige borders en naast het huis een terras- en vijvertuin.

Achter de vijvertuin "de berg" met in het midden een grassentuin en aan de beide zijkanten rotstuinen. Achter de berg een mooi omloop met varens, hosta's en andere schaduwplanten.

Het is een tuin waar we met recht kunnen genieten en we worden ook door de enthousiaste eigenaar meegenomen door de tuin en hij vertelt enthousiast over de ontstaansgeschiedenis. Het wordt dus echt een avond genieten.

Omdat het bezoek in de Nationale Tuinweek valt, worden de entreegelden  inclusief koffie/thee met iets lekkers voor leden betaald door de afdeling.

Vertrek vanaf Zuiderwagenplein: 18.30 uur

Meerijdkosten: € 2,50 te betalen aan de chauffeur

Opgeven tot uiterlijk 15 juni bij Alie Unij, telefoonnummer: 0320-227173

meer

Reny en Harriët waren aanwezig bij de officiële opening van de Nationale Tuinweek door Prinses Beatrix. Lees onderaan deze pagina de terugblik die Reny geschreven heeft.

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST