Activiteiten & Actueel

 

Tijdens de Nationale Tuinweek kunnen drie fietsroutes met verschillende afstanden gereden worden. Er zijn allerlei leuke pleisterplaatsen en leuke aanbiedingen in opgenomen! 

Download/print de routekaarten en beschrijvingen van de Tuinweek Fietsroutes met de daarbij behorende beschrijving van de pleisterplaatsen, de speciale aanbiedingen en openingstijden.

De eerste fietstocht ‘Fietsen in Lelystad, ook leuk met kinderen’ van ca 15 km is in afstand beperkt maar desondanks zeer gevarieerd. En wat van belang is, heel leuk om de kinderen van tijd tot tijd de mogelijkheid te geven om te spelen en om ze op een speelse manier kennis te laten maken met de (biologische) landbouw.

De tweede fietstocht ‘Rondje Rondom’ is ca 32 km. Deze route geeft een goed beeld van de opzet van Lelystad: De ruime opzet in de stad en de zeer afwisselende omgeving van water, bossen en landelijk gebied. Met onderweg vele mogelijkheden voor een rustpunt en een horeca-stop.

De derde fietstocht ‘Natuurroute’ is ca 16 km, met een uitbreiding naar Hoeve Vredeveld ca 26 km. Deze route gaat met name door het bos- en natuurgebied aan de oostkant van de stad. Onderweg kom je langs allerlei accommodaties voor vrijetijdsbesteding. Ook het Natuurpark Lelystad wordt aangedaan. Voor een extra fietsuitstapje ‘de polder in’ wordt de mogelijkheid aangegeven om Zorgboerderij Vredeveld te bezoeken. 

Download/print de routekaarten en beschrijvingen van de Tuinweek-fietsroutes met daarbij ook uitgebreide informatie over de pleisterplaatsen, de openingstijden en aanbiedingen. 

De uitgeprinte routes kunnen ook worden opgehaald bij de Openbare Bibliotheek in Lelystad. 

 

 

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST