Rayon-bloemschikwedstrijd 19 april 2013 te Dronten

Eindelijk was het dan zover. De wedstrijd in Dronten waar we vooral in onze gedachten al zo lang mee bezig waren geweest. Het onderwerp voor
het vrije stuk was: WAT TE DOEN NA HET PENSIOEN. En dat moeten de
deelnemers dan laten zien in een bloemstuk.

We hebben er flink over gebrainstormd. Als je de opdracht te letterlijk zou nemen, zou het een grafstuk moeten worden. Gelukkig kreeg Saskia al heel snel het plan om een cruiseschip te maken. Ik zelf heb een rieten koffertje bij mijn moeder van de vliering gehaald om daar een tropisch bloemstuk in te
maken.

De regels voor deze wedstrijd waren wat anders dan gebruikelijk. Voorbewerken van 'materialen' was niet toegestaan. Er werd streng op gecontroleerd. Dat heeft wat gedoe veroorzaakt. Maar gelukkig heeft de jury alleen het bloemwerk beoordeeld. Dat gedoe van te voren was het enige minpuntje van de verder perfect georganiseerde dag.

's Morgens hadden we anderhalf uur voor het maken van een verplicht stuk. Daarvoor was alle materiaal aangeleverd. Daarin moet je je creativiteit laten zien, waar Saskia wel zeer in is geslaagd; ze had de hoogste punten daarvoor in haar groep.

Na een pauze met een heerlijke lunch zijn we weer anderhalf uur aan de slag gegaan met het vrije stuk. Toen zat het werk er voor ons op en was het wachten op de uitslag van de jury, waar onder andere Berend Krottje lid van was (oa van de boeken Blomwurk). We zijn samen met Alie, onze begeleidster, gaan wandelen. Tot de uitslag bekend was.

De deelnemers van de wedstrijd waren verdeeld over 3 categorieën. Categorie B
(Beginners), A (gevorderden) en A (vergevorderden). De gemaakte vrije
stukken zijn per groep besproken met een van de leden van de jury die er
verhelderende commentaren op hadden.

Saskia deed mee met categorie A gevorderden en eindigde met 71,5 punten voor het verplichte stuk en 60 punten voor het vrije stuk op de 5e plaats.

En ik (Reny) met 68 punten voor het verplichte stuk en 61,5 punten voor het vrije stuk op de 9e plaats in categorie A (vergevorderden). Geen prijs voor Lelystad deze keer, sorry. Allebei in de middenmoot. Maar we hebben, samen met Alie, wel een erg leuke dag gehad en er weer veel van geleerd. En we gaan vol goede moed naar het NKB op 11 oktober in de Orchideeënhoeve. Het onderwerp is dan feest, meedenken mag............

Reny Jonker

verplicht en vrij stuk van Reny

verplicht en vrij stuk van Saskia