Activiteiten & Actueel

 

Familie Neessen

Onze tuin is intussen 25 jaar oud en heeft al heel wat veranderingen ondergaan. Recent is de tuin uitgebreid met kleinfruit en hoogstambomen.

Ook is op eigen wijze een mobiel groente- en fruittuintje ontwikkeld, waarbij niet meer gebukt hoeft te worden. Super handig!!!

De bijbehorende bostuin is ook volwassen geworden. En er zijn bijzondere loofbomen ingeplant op de plaats waar (te) grote esdoorns stonden.

Truus Neessen

 

Bekijk hier de foto's van 29 mei.


Familie Pasman

Wij zijn hier in 1998 komen wonen. In de tuin stonden vooral coniferen, heide, azalea en rododendron. Het zag er niet goed meer uit en wij vonden het erg saai.

Langzaam maar zeker heb ik de borders aangepast, niet volgens een vast plan, maar op gevoel. Het gevolg is dat er wel eens wat verzet moet worden.

Er staan nu verschillende grassen en bamboes, zodat het ook in de winter niet kaal is. Voor kleur zorgen o.a. de floxen, verbena’s en polygonumetra. Op diverse plaatsen staan zitjes om van de tuin te genieten.

Door wateroverlast is er net nieuwe drainage gelegd en op dit moment is het een grote bende. Het wordt hierdoor een druk voorjaar, want ik ga nu gelijk proberen de borders wat onderhoudsvriendelijker te maken, maar wel zo dat er kleur blijft.

Petra en Eric Pasman

 

Bekijk hier de foto's van 29 mei.

 


Familie De Jong/Geluk

Vanaf 2004 hebben wij de tuin langzaam veranderd. Van een tuin met grasveld en veel bomen en heesters hebben wij nu meer borders. 

We hebben ieder jaar ook meer bollen geplant en deze hebben zich ook spontaan vermeerderd, zoals bijv. de sneeuwklokjes, de bosanemoontjes en de winterakonieten.

We hebben een beschutte kruidentuin met wat kleinfruit. Als het lukt hebben we ook ieder jaar pompoenen, pluksla, knoflook enz.

Al werkende zijn er voor ons leuke hoekjes ontstaan, vanuit eigen ideeën, maar soms ook ergens anders gezien zoals het 'wijnflessenpaadje' van Heleen. 

Wij houden van grootbladige planten, we hebben een leeftuin die bij ons past, met veel hoekjes die een eigen gezicht hebben.

Tot ziens,

Heleen Geluk & Truus de Jong

 

Bekijk hier de foto's van 29 mei.


meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST