Activiteiten & Actueel

 

 


Ali Unij

Terwijl ik dit schrijf lijkt de tuin nog volledig te slapen maar als je goed kijkt zie je toch hier en daar iets uit de grond komen. Mijn tuin is een kleine liefhebbers tuin van 6 x 11 meter.

Hij is niet aangelegd volgens regels (zichtlijnen enz.) maar gewoon ontstaan door vallen, opstaan en in de jaren een beetje ervaring.

De tuin bestaat uit een border die deels in de (half)schaduw ligt en beplant is met varens, hosta's, hortensia's en andere schaduwplanten.

In de kleine zonneborder staan verschillende vaste planten in de kleuren lila, paars en bordeauxrood. De stukje middenin de tuin is een rust punt met een waterbak omringd door vinca minor 'Gertude Jekyll'.

Voor mij is het een heerlijk tuintje waar ik veel van geniet en waar altijd weer een plekje gezocht moet worden voor nieuwe planten, want dat blijft toch altijd weer een uitdaging.

Ali Unij

 

Bekijk hier de foto's van 17 juli

 

 


Dora Timmermans

Sinds een aantal jaren doe ik zelf de tuin. Mijn man hield van een voorjaarstuin met heel veel bollen.

Mijn voorkeur gaat uit naar een zomertuin met veel bloemen om ook te kunnen bloemschikken. Verder een vijver en een groot grasveld waar de reigers graag gebruik van maken als landingsbaan. Waar ooit de groentetuin was, staat nu een kas.

Kom gerust kijken met de open avond.

Dora Timmermans

 

Bekijk hier de foto's van 17 juli.

 

 


meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST