Activiteiten & Actueel

 

Nabespreking Lezing Tuinen natuurlijk.

Tuinontwerpster Mariette van Hees nam ons dinsdag 14 februari na de Jaarvergadering mee in haar visie op natuurlijke tuinen. Het karakter van de tuinen is daarbij erg belangrijk en wordt grotendeels bepaald door het karakter van de tuineigenaren. Het is hun tuinplan. Mariette past haar ontwerpen daarop aan. De tuin en de beplanting moet bij de mensen passen. Zij maakt graag combinaties met bollen, vaste planten, struiken en bomen.

Wat heel verzorgd staat zijn herhalingen van plantcombinaties. Daar werkt zij veel mee. Belangrijk is ook dat je vanuit de woning uitnodigend de tuin in kan kijken. Voor haar moet het een tuin worden zonder gedoe en ook zonder te veel werk.

De tuin is er voor de bewoners en niet andersom! Graag laat zij de tuin aansluiten bij de omgeving bijvoorbeeld de polder, het water. Zij besprak diverse tuinen zoals: de strakke tuin, de boerderijtuin, de grassentuin, de bloementuin en de watertuin. Allemaal tuinen die zich laten zien als een schilderij, geschilderd met planten.

Beatrix van Driel

 

Wil je wat meer weten over het werk van Mariette van Hees? Kijk dan eens op http://www.mariettevanhees.nl/index.php

 

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST