Activiteiten & Actueel

Ton van Wijlen had het al beloofd; hij zou tijdens de lezing met ons dwalen door borders, bosschages en plantsoenen. En dat deed hij!

Hij nam ons eerst mee naar regenwouden in verschillende delen van de wereld, vervolgens naar Zuid-Europa, toen naar Nederland, om uiteindelijk in Flevoland terecht te komen.

Prachtige beelden kwamen voorbij van allerlei soorten bomen en planten, maar ook kikkers, padden, vliegen, wespen, hommels en bijen.

En een steeds terugkerend advies: Ga de natuur niet te lijf, maar denk met haar mee. Doe wat de natuur zou doen, want Moeder Natuur is de beste tuinontwerpster die wij ons kunnen voorstellen; zij zorgt voor diversiteit alom.

Aan de hand van vaak spectaculaire dia's zagen we de overeenkomsten tussen tropische regenwouden en Nederlandse bossen. 

Ton van Wijlen besloot de avond met het advies om eens een bezoek te brengen aan het - openbaar toegankelijke - 50 hectare metende ecologische landgoed Roggebotstaete in Dronten. Het landgoed is gelegen ten noordoosten van Dronten, direct nabij de Roggebotsluis. 

Op dinsdagavond 31 mei krijgen we de gelegenheid om de tuin van Ton van Wijlen aan de Groene Velden te bezoeken. Alleen voor leden! Lees hier meer.

Harriet Kleijn

meer
21
Jan
Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)