Activiteiten & Actueel

Lezing Rita van der Zalm over Voorjaarsbloeiers

 

De lezing van Rita van der Zalm stond bij het bestuur al een tijdje op het verlanglijstje. Nu was het zover. Daar ging wel een intensieve voorbespreking aan vooraf. Met de moderne techniek als email ging dat niet zo vlot, maar wel ouderwets met de telefoon. Dan had Rita alle tijd en konden alle zaken die nodig waren, zoals een gewone ouderwetse projector enzovoorts worden doorgenomen.

We waren benieuwd hoeveel mensen er zouden komen. Nou dat was boven verwachting. We zagen ook veel nieuwe gezichten. Alles zat ook mee, de bijeenkomst was weer in de bibliotheek van de SGL en Rita en haar opvolger in de zaak, Hein Meeuwissen, hadden een heel sortiment bollen uitgestald.

Het is een genoegen om naar Rita van der Zalm te luisteren. Het is gewoon een gezellig mens die lijkt alsof ze over haar familie keuvelt. Alle bollen zijn familie van haar. Met de nodige zelfspot verhaalt ze over haar ervaringen met de bollen en knollen. Dat gaat van de extreme sneeuwklokjes reizen naar Engeland, ca 30 pond per knolletje, als haar bezoek aan particuliere tuinen in Nederland met verassende toepassingen.

In ieder geval wordt duidelijk dat we het gehele jaar rond van bloeiende bollen en knollen kunnen genieten.

De avond vloog om en in de pauze en na afloop was er eigenlijk tijd tekort om bolletjes te kopen. We moesten door de conciƫrge de school uitgestuurd worden om te voorkomen dat het alarm afging.

 

Willem Luten

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST