Lezing Kamer- en kuipplanten door Jan van der Kamp. 19 november 2019, aanvang om 20.00 uur in de Duurzaamheidswinkel.

Als bloembinder begon Jan van der Kamp zijn loopbaan in de bloemsierkunst. Voordat hij als docent het bloemschikonderwijs instapte werkte hij als bloemistwinkelier in Den Haag. In Ede en Tsjechië heeft hij Vakscholen voor bloemsierkunst opgericht en hij heeft diverse boeken geschreven voor het bloemschikonderwijs. Zoals zijn laatste boek, het Handboek Bloemschikken, waar hij enkele exemplaren van meeneemt. In dit boek wordt uitgelegd hoe je bloemen en bladeren in een bloemstuk kunt verwerken. Daarnaast is Jan ook botanisch tekenaar, hij maakt prachtige tekeningen en aquarellen van bloemen en planten. Wenskaarten van deze illustraties zijn op de avond van de lezing te koop.

Deze avond gaat Jan van der Kamp het hebben over kamer- en kuipplanten en hier is veel over te vertellen; denk bijvoorbeeld aan het opkweken, de verzorging, het overhouden, de beste grondsoort en de bloeitijd. Ook vertelt hij welke delen van de plant goed te gebruiken zijn voor bloemschikken. Al met al meer dan voldoende onderwerpen voor één lezing!

Jan zegt zelf: “Het lijkt me leuk en zinvol als u, als plantenliefhebber, naar deze avond komt met de nodige vragen over planten. Neem dus gerust uw gezonde of zieke plant, een deel van de plant, of de afgevallen blaadjes mee naar deze avond voor advies en als gespreksstof!”

Jan neemt zelf ook enkele planten mee om daar het een en ander over te vertellen. Aan de hand van wat dia’s laat hij zien welke beestjes er in onze planten kunnen zitten en wat daartegen te doen is.

Planten kunnen te groot worden voor in de kamer. Wat doe je dan? Stekken, snoeien of buiten zetten en als kuipplant verder laten leven? Tijdens vakanties in het buitenland zien we de mooiste planten groeien. Kunnen die ook bij ons in de huiskamer of als kuipplant groeien? Na deze avond weet je meer!

We zien jullie graag bij de lezing van Jan van der Kamp op dinsdag 19 november!

De Duurzaamheidswinkel

Stadhuisplein 51

8224 KL Lelystad

Zaal open om 19.45 uur.

Gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,-. Inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
TOMATENOOGST