“De Eexterhof, van weiland tot kijktuin”.

Watze Bokma zat als kind altijd al met zijn handen in de modder te wroeten, dan is het dus niet vreemd dat tuinieren later een grote hobby wordt. Hoewel tuinieren en buiten zijn altijd een belangrijke plaats hebben ingenomen, kon deze hobby pas echt gestalte krijgen toen hij met zijn vrouw in 1996 een nieuwe woning met 1600 m2 grond betrok. De tuin was op dat moment een weiland en alles was nog mogelijk. Door een drukke baan kwam het er pas in 2008 van er serieus werk van te maken. De tuin werd aangepakt, verder ingericht en in 2012 voor de eerste keer opengesteld. Een kijktuin was geboren.

In deze lezing laat Watze zien wat er in die twintig jaar is gebeurd. Hij laat een aantal inspiratiebronnen zien en hoe daaruit vervolgens ideeën zijn ontstaan. En welke plannen zijn uitgevoerd en welke zijn gesneuveld.  Want naast dat fouten maken erg jammer is, is het vooral ook leerzaam en de moeite waard daar kennis van te nemen. Groen en planten bepalen de sfeer in de tuin. Watze toont een selectie van de gebruikte planten in de verschillende seizoenen en maakt tevens een paar uitstapjes in de geschiedenis van de omgeving. Dit alles onder het terugkerend motto: “Maak een plan!”

De Eexterhof in Scheemda (Groningen) is een liefhebberstuin, met duidelijke lijnen, weelderige beplanting en veel verschillende soorten planten. De tuin is samengesteld uit een aantal delen, verschillend in sfeer en kleur. Het is mogelijk de tuin te bezoeken.

Datum : Woensdag 09 oktober

Locatie : Duurzaamheidswinkel, Stadhuisplein 51 te Lelystad

Aanvang : Zaal open om 19.45 uur, start 20.00uur

Gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,-. Inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
TOMATENOOGST