Lelystad

Welkom bij Groei & Bloei
Lelystad

Uitgelicht

Zomeractie, van 20 mei t/m 15 september

Het geschenk voor nieuwe leden bij de Zomeractie 2021 is een Metallo snoeizaag met holster, een mooie stevige zaag waarmee je takken en stammen tot 12,5 cm moeiteloos doorzaagt. Dus tip een vriend of vriendin, voor een koopje kun je nu lid worden van groei en bloei.

Voor de rest van het jaar 2021 betalen zij nog

·   met het juninummer (actie t/m 30 juni, betalen vanaf juli): € 27,95 in plaats van € 37,-; een korting van ruim € 9,-

·   met het juli/augustusnummer (1 juli t/m 18 augustus, betalen vanaf september): € 17,95 in plaats van € 29,-; een korting van ruim € 11,-

·  met het septembernummer (19 augustus t/m 15 september, betalen vanaf oktober): € 12,95 in plaats van € 22,-; een korting van ruim € 9,-

Het goede nieuws is dat deze zaag ook tegen inkoopsprijs voor de bestaande leden beschikbaar is. De adviesprijs is € 43,80, maar bij bestellingen via de afdeling betalen jullie slechts € 25 per zaag.

Bestel je zaag voor 1 september, je krijgt een mailtje waar je deze kunt ophalen zodra wij je zaag binnen hebben.

aanmeldformulier zomeractie zaag

Foto wedstrijd

Denken jullie aan onze fotowedstrijd? Tot en met eind juli kun je maximaal drie foto’s insturen over iets wat met de natuur te maken heeft. In de breedste zin van het woord.

Er zijn leuke prijzen te winnen! Stuur je foto’s naar info(at)lelystad.groei.nl Kijk in het Lelyblad voor meer informatie.

Groei & Bloei Lelystad

Heb je ook zo'n plezier in tuinieren? Dan ben je bij Groei & Bloei Lelystad aan het goede adres! 

Groei & Bloei Lelystad is een vereniging die hoort bij het landelijke blad Groei & Bloei. Wij organiseren in Lelystad  voor leden en niet-leden allerlei zaken die je niet in het blad kunt vinden. Zoals: informatieve lezingen over bijvoorbeeld exotische planten, kamerplanten, rozen of besdragende planten waarbij bekende of minder bekende sprekers een lezing geven met behulp van planten of prachtige foto's. Ook verzorgen wij diverse workshops zoals een mosschilderij maken, bloemen van vilt maken of leren composteren of snoeien. Vaak is dit in Lelystad, maar het kan ook zijn dat het daarbuiten is.

Verder zijn er onze excursies naar tuinen en kwekerijen die maximaal een uur rijden vanaf Lelystad liggen. Wij rijden dan zoveel mogelijk met elkaar mee in eigen auto. Bij de excursies krijgt men een kijkje achter de schermen en meestal een boeiende rondleiding. Elk jaar is er een busreis waar je je voor in kunt schrijven die naar prachtige tuinen en of kwekerijen gaat die op een wat grotere afstand liggen van Lelystad. Ook is er om het jaar een busreis naar het buitenland.

In de zomer zijn er open tuinen avonden waar we bij grote en kleine tuinen gaan genieten van de mooiste ontwerpen en planten.

Tijdens de tuinkringloop in het voor- en najaar wisselen veel planten, stekjes, tuinboeken, potten en dergelijke van eigenaar.

En speciaal voor leden die houden van bloemschikken hebben we onze bloemschikclub Lelybloem. Of de bloemschikcurses waarbij je elke les met een prachtig bloemstuk vandaan komt.Deze cursus is ook voor niet-leden en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Als je ook mee wil doen aan onze activiteiten dan kun je overwegen om een lidmaatschap op Groei & Bloei te nemen.   Lees hier verder Leden ontvangen het Groei & Bloei tijdschrift 10 x per jaar. Naast het tijdschrift ontvangen leden kortingen bij diverse groene bedrijven, groenmarkten en op activiteiten van de diverse afdelingen in het land. In Lelystad zijn een aantal winkels waaronder bloemenwinkels en kwekerijen waar je korting krijgt. Ook tijdens de excursies, uitjes, cursussen en workshops is er voor leden altijd een korting en betalen niet-leden meer dan leden. Zo kun je je voordeel halen uit je lidmaatschap!

 

Alle activiteiten die we organiseren staan in ons blad (het Lelyblad) die 3x per jaar bij leden in de brievenbus valt. 
Lees hier de laatste nieuwsbrief (of duik in een ouder exemplaar)
 

Daarnaast versturen wij regelmatig een mail (de Lelymail) met de laatste nieuwtjes, wijzigingen, herinneringen ivm aanmelden voor activiteiten en meer...   Wil je je aanmelden, dan kan dat >>hier<<

 

In de fotorubriek vind je een impressie van de laatste excursies, uitjes en lezingen. 

Tuinlog

30 Jul

Harry Hakvoort

Late oogst

27 Jul

Yvie

Al bezig met volgend jaar…

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden