Lelystad

Lelybloem start weer.

Het is al bijna anderhalf jaar geleden dat  de schiksters van Lelybloem bij elkaar zijn geweest.  Het lijkt een eeuwigheid. Het wordt tijd om daar verandering in te brengen.  Dinsdagavond 7 september is  de ruimte  van de  Duurzaamheidswinkel  voor ons beschikbaar en kunnen we weer gezellig aan de slag.  Natuurlijk binnen de regels rond corona zoals aanmelden van te voren op info(at)lelystad.groei.nl  en een ruimere opstelling van de tafels. We hopen dat tegen die tijd weer meer mogelijk is.

De groep is gewend om gezamenlijk de volgende opdracht te bedenken. Maar dat is nu niet gebeurd. Voor de beginners, maar ook voor de anderen, stel ik daarom voor om te beginnen met een schaalschikking met herfstmaterialen uit de tuin en het openbaar groen, aangevuld met bijv. pompoentjes en chrysanten.

Wat je nodig hebt is natuurlijk je gereedschap zoals een mesje, snoeischaar en draadtang. Een langwerpige schaal, een prikker met cling en steekschuim. Bloemen zoals chrysanten, asters en daarnaast pompoentjes of appeltjes o.i.d. en daarbij een paar sateprikkers om ze vast te zetten, klimopblad, wat grillige takken, bloemen e.d. uit de tuin zoals hortensia, besjes van hypericum, mispels en kort coniferengroen.  Leef je uit in kleurencombinaties.

We gaan beginnen om 19.30 uur in de duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein. Mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan dan komt er een stappenplan van het bloemstuk in de lely-mail en op de site. En omdat je bent aangemeld  kunnen we  je een berichtje sturen.

 

 

 

 

aanmelding