2/10 Rondleiding "Wind in de Wilgen"

Zaterdag 2 oktober krijgen we om 10.30 uur een rondleiding door de tuin van Wim Bruinekool. Wim is een bevlogen tuinier en weet op een leuke manier veel te vertellen over de tuin, fruit, bloesems, vogels en bijen.

Achter een intrigerend wit hek bevindt zich de landschappelijke heemtuin Wind in de wilgen. In de polder net buiten Lelystad is dit een zeer on-Flevolandse oase. In het begin aangelegd als heemtuin met landschapselementen, is Wind in de wilgen langzaam uitgegroeid tot een parkachtige tuin in landschapsstijl met daarin een perziken en abrikozen boomgaard. Door de vruchtbomen in de tuin verandert er het een en ander. Fruitbomen houden niet van verschraalde gronden, maar van rijkere. Sommige planten zullen waarschijnlijk verdwijnen en andere zoals wilde narcis, zullen van dit verrijkende beleid profiteren.  Of het geheel lukt? De tijd zal het laten zien.

Op het terrein bevindt zich een grote collectie van amandel-, perzik- en abrikozenbomen, in totaal meer dan 200 rassen. De bomen komen voornamelijk uit Italië, Spanje, Frankrijk, de VS, Engeland en Oost-Europa. De bomen hebben eigenschappen en kwaliteiten die hopelijk passen bij ons Nederlandse klimaat en de minste ziektebeelden geven.

Bij de tuin hoort een koffie- en theeschenkerij. Daar kunnen we rond 12 uur onder de druiven in de serre een kopje koffie of thee met koek nuttigen.

Er kunnen maximaal 15 personen mee met de rondleiding.

Adres Bronsweg 25 in Lelystad

Kosten € 7,50 voor leden, niet-leden betalen € 10,-

Aanmelden voor 24 september

Contactpersoon Marion Kamsteeg

Voor aanmelding en betaling zie achterkant Lelyblad.