7/3 Workshop Snoeien doet Bloeien

Workshop ‘Snoeien doet bloeien’ olv Peter  Kouwenhoven op 7 maart

Snoeien blijft voor veel mensen een spannende aangelegenheid. Zomaar je schaar zetten in je mooie, bloeiende struiken? Dat is toch doodeng? Toch is snoei een belangrijk onderdeel van het groei- en bloeiproces. ‘Snoeien doet groeien’ is al een heel oude stelregel. Maar hoe moet dat dan?

Dat kun je leren op zaterdag 7 maart bij Groei&Bloei Lelystad. Peter Kouwenhoven, hovenier sinds jaar en dag, en van het kaliber: je moet vooral dóen en niet teveel praten, gaat de deelnemers een aantal principes uitleggen. Om ons vervolgens te ondersteunen in onze eigen pogingen de struiken in de tuin van Ada Robers onder handen te nemen. Je kunt daar oefenen op zowel sierheesters als vruchtdragende struiken. Het wordt dus duidelijk een ‘doe-ochtend’.

We beginnen om 9.15 uur met koffie/thee en een korte inleiding. Daarna gaan we in de tuin aan de slag. Neem vooral je eigen snoeischaar(en) en ander snoeigereedschap mee. Peter kan aan de hand daarvan ook weer uitleggen wat je het beste waarvoor kunt gebruiken. Wij zorgen voor een hand-out, waarbij ook ruimte is voor eigen aantekeningen. Een pen of potlood is dus ook wel handig.

Praktische informatie:

Wanneer: zaterdag 7 maart van 9.15-12.00 uur

Waar: in de tuin van Ada Robers, Groene Velden 153-155, Lelystad

Kosten: € 5,- voor leden; € 10,- voor niet-leden

Aanmelden: tot uiterlijk 28 februari via het formulier op de website. Betaling via rekeningnummer NL34 INGB 0670 6110 42 tnv Groei & Bloei afdeling Lelystad ovv ‘Snoeiworkshop’. Je aanmelding is pas definitief na betaling. Het maximum aantal deelnemers is 12.

Contactpersoon: Pieter Wielinga 06 50 66 41 76.