Lelystad

Lezing op 28 maart: Klimaatbestendige, eetbare tuin door Vera Greutink

 

Het klimaat verandert en wij als tuiniers moeten mee veranderen, of wij nu willen of niet. Maar hoe pak je dat nu precies aan?

 

In deze lezing komt Vera Greutink ons een handje helpen met haar theorie achter het klimaatbestendiger maken van de tuin aan de hand van de eetbare tuin, maar het principe is natuurlijk ook toe te passen in de siertuin. Ze legt uit hoe je met bepaalde technieken uit het permacultuur repertoire (zoals niet spitten en mulchen) je tuin beter bestand kunt maken tegen onvoorspelbaar weer, zowel droogte als een overvloed aan water. Ook laat ze zien hoe je een eetbare tuin kunt ontwerpen als een weerbaar ecosysteem dat weinig externe input nodig heeft. Tenslotte komen enkele van haar favoriete klimaatbestendige, eetbare planten aan bod, zoals honingbes, olijfwilg en brave hendrik. 

 

VERA GREUTINK is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur.  Ze schrijft voor verschillende Nederlandse en Engelse tuintijdschriften, onder andere  Groei & Bloei, De Tuin op Tafel, Tuinseizoen, Buitenleven en Permaculture Magazine. Haar eerste boek ’TUIN SMAKELIJK' over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015 en haar Engelstalige boek EDIBLE PARADISE in 2019. Meer informatie over de activiteiten van Vera vind je op www.tuinsmakelijk.nl

 

Tijd: zaal open om 19.45 uur; start om 20.00 uur

Locatie: BinnenInn, Neringpassage 54, Lelystad

Kosten: Gratis voor leden; niet-leden betalen € 5,-.