Avondexcursie naar ‘Pronkjewail op ’t Nije Laand’ op 14 juli

Gelokt door de mooie en sfeervolle foto’s op hun website hebben wij gekozen voor een bezoek aan dit pronkjuweel. De tuin van 5500 m2, omgeven door windsingels, is door de eigenaren zelf ontworpen en nodigt uit tot ronddwalen. Rond het huis ligt een groot gazon omzoomd door borders in cottagestijl. Vanaf het meer gecultiveerde deel rond het huis voeren schelpenpaden langs hoge grassen, prairiebeplanting en weelderige, kleurige borders naar de vijvertuin met een vijver van zo’n 200 m2. De vijver is omzoomd door turf en keien en heeft een natuurlijke uitstraling. Heel bijzonder is de 26 meter lange berceau met klimrozen, clematissen en blauwe regen. In een hoek van de tuin staat een 70 jaar oude treurwilg geflankeerd door enkele cercisbomen. Onder deze bomen is een schaduwtuin aangelegd. In de boomgaard vind je appel-, peren- en pruimenbomen en een kippenverblijf.

Vertrek: om 19.00 uur vanaf het Zuiderwagenplein

Kosten: leden € 8,50; niet-leden € 13,50; dit is inclusief de reiskosten, rondleiding en consumptie

Aanmelden: tot uiterlijk 7 juli via het onderstaande aanmeldformulier

Contactpersoon: Marion Kamsteeg, tel 06 46277 455